Babiš mezi stavbaři: Investice už se hrnou. Doufám, že je budete stíhat

07.03.2018 20:19

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) vystoupil se svým projevem na Fóru českého stavebnictví. Hovořil mimo jiné o výhodách menšinové vlády v demisi.

Babiš mezi stavbaři: Investice už se hrnou. Doufám, že je budete stíhat
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

„Česká republika si vede v Evropě velmi dobře. Stoupají mzdy, stoupají důchody. A já doufám, že budete stíhat ty investice, které se na nás hrnou,“ řekl úvodem Babiš. „Chceme dělat nyní mapování všech potenciálních investic v zemi,“ vyzval Babiš všechny hejtmany, primátory i starosty.

„Přijde doba, kdy stavební firmy nebudou stíhat. Řešíte obrovský problém, že nejsou lidé. Investiční výstavba však patří mezi naše největší priority,“ podotkl Babiš a přislíbil například i investice do bytů a školek. Důležitá je podle něj totiž i rodinná politika.

„Mapujeme také investice do zdravotnictví. V pondělí jsme byli například ve Zlíně, kde chtějí peníze na nové pavilony. Mapujeme i domovy seniorů,“ dodal. „Výhoda naší menšinové vlády v demisi je ta, že naši ministři mohou lépe spolupracovat. Resortismus se dá lépe eliminovat,“ pochvaloval si Babiš. „Připravujeme rozpočet na rok 2019, rok 2018 jsme zdědili. A hledáme možnosti, jak najít peníze na opravy silnic II. a III. tříd,“ dodal Babiš. Následně pohovořil i o vztahu s Evropskou unií, kdy podle něj není důvodem krčit se v rohu.

„Držím vám palce, abyste vše zvládali,“ zakončil Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…