Babiš se vysmál umělcům: Demonstrace? Jen koncerty pro Kluse a Kollera. Oligarcha mu nevadí, když dává miliony...

01.06.2019 12:28

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo opakovaně odmítl, že je ve střetu zájmů, jak říká zpráva Evropské komise. Zároveň prohlásil, že i v případě, že by se na něj státní zástupce rozhodl v kauze Čapí hnízdo podat obžalobu, na svém premiérském postu setrvá. A vyjádřil se také k demonstracím, z nichž se staly koncerty Kluse a také Kollera, který jezdí hrát oligarchům. Informoval server Novinky.cz.

Babiš se vysmál umělcům: Demonstrace? Jen koncerty pro Kluse a Kollera. Oligarcha mu nevadí, když dává miliony...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Premiér Babiš označil za lež informace, že podle auditu Evropské komise je ve střetu zájmů kvůli Agrofertu, který tak prý musí vrátit dotace od února 2017. „Nepřekvapuje mě, že s tím přišla zase Bakalova média, přiživují další protibabišovskou hysterii. Je to lež,“ řekl jasně Babiš.

Zmínil, že v březnu 2017 úplně stejně média bombasticky psala o tom, že kvůli střetu zájmů pana Faltýnka v Státním zemědělském intervenčním fondu bude na základě názoru Evropské komise muset Česko vrátit 22 milionů. „V srpnu 2018, tedy po roce a půl, ale EK napsala dopis, že žádný střet zájmů není a peníze Česko vracet nemusí,“ řekl s tím, že v tomto případě to dopadne stejně.

Anketa

Jste pro vypsání předčasných voleb do sněmovny?

17%
83%
hlasovalo: 27039 lidí

„Žádný střet zájmů nemám a chci ujistit, že ČR žádné peníze vracet nebude, neporušil jsem ani české, ani evropské zákony,“ uvedl s tím, že podle informací, které má, je text v podstatě právní výklad, se kterým se dotčené české úřady dlouhodobě neztotožňují.

Vyjádřil se také ke své případné obžalobě v kauze Čapí hnízdo. Prezident Zeman opakovaně prohlásil, že by Babiše jmenoval premiérem znovu. A pověření by Babiš přijal i s obžalobou na krku. „Jsem přesvědčen, že práci dělám dobře, že naše vláda má výsledky, které jsou ku prospěchu všech občanů. Pověření bych přijal,“ řekl rozhodně.

V případě obžaloby by premiér však musel počítat s dalšími masovými demonstracemi, ani to by jeho odhodlání vydržet na postu premiéra nezlomilo. „Ve volbách jsme dostali desetkrát víc hlasů, než kolik se posledně sešlo lidí na Václavském náměstí,“ zdůraznil.

Poukázal na to, že místo vystoupení opozičních politiků se z demonstrací staly koncerty. „Vystupují tam třeba pan Klus a pan Koller. To je také člověk s pevnými hodnotami, který chce kázat, ale brát desítky milionů za to, že koncertuje na narozeninách jednoho oligarchy, mu nevadí,“ řekl na závěr premiér Babiš s tím, že zmíněný by si měl zamést nejdříve před svým prahem a pak poučovat ostatní.

Původní zdroj ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…