Babiš útočí na ČT, rozčilovala se Němcová. A co Klaus a Langer, kontrovala moderátorka

17.03.2015 19:59

Miroslava Němcová je přesvědčena, že by prezident Zeman neměl jet na monstrózní přehlídku do Moskvy, protože bude mávat tankům, které útočily na Ukrajinu. Opřela se také do ČSSD, která na jedné straně varuje před oligarchizací státu, ale na druhé straně vládne s Andrejem Babišem. V koalici to prý ale není nijak růžové. Zúčtovala i s Babišem kvůli elektronické evidenci tržeb a útoku na ČT. A to možná neměla dělat.

Babiš útočí na ČT, rozčilovala se Němcová. A co Klaus a Langer, kontrovala moderátorka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Někdejší předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) vyzvala vládu, aby neplatila Zemanovu cestu do Moskvy k 70. výročí konce druhé světové války. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) její návrh smetl. Jak se na to Němcová dívá? Nejen to prozradila v úterním Interview ČT24.

Němcová má za to, že by se ani Zeman jako západní politik neměl účastnit přehlídky v Moskvě. "Prezident Zeman by neměl stát na tribuně a mávat tankům, které okupovaly Ukrajinu," zdůraznila. Tím rozhodně nezpochybňuje oběti druhé světové války, tím zpochybňuje současnou politiku Ruska. Oběti druhé světové války lze prý uctít i jinak. "Je to demonstrace síly, která má zastřít vnitřní problémy Ruska," konstatovala.

Vyjádřila se i k Andreji Babišovi. ČSSD prý v tomto jedná falešně, když Babiše na jedné straně kritizuje, ale na straně druhé s ním vládne. "Ve sněmovně působí koalice jako jednotný celek, ale ono to není pravda. Koaliční partneři velmi obtížně sbližují svá stanoviska," prozradila členka ODS. Voliči budou zřejmě v příštích volbách mnohem víc vážit, komu dají hlas.

Tohle zapomněl Babiš lidem vysvětlit...

"Babiš zapomněl vysvětlit, jak je možné, že když všichni kradli a on nekradl, tak stejně dokázal enormně zbohatnout," podotkla dáma. Ministr financí sice tvrdí, že je pod drobnohledem veřejnosti, ale podle Němcové je to jen manipulativní taktika, kterou od sebe odvádí pozornost. Němcová se podivovala i nad tím, že Babiš zaútočil na ČT. Jenže moderátorka jí připomněla dobu opoziční smlouvy. "Václav Klaus a Ivan Langer kritizovali ČT a dokonce navrhovali její privatizaci," upozornila moderátorka. Němcová však oponovala, že dnes je jiná doba než tehdy. Bylo by například nemyslitelné, aby Petr Nečas vlastnil dvoje noviny, rádio a seděl přitom ve vládě.  

ODS je také připravena bránit ze všech sil přijetí zákona o elektronické evidenci tržeb, protože je to nedokonalý zákon, který navíc zbytečně zatíží drobné živnostníky. Jestliže se pan Babiš snaží získat peníze z drobných živnostníků, je namístě se ptát, proč si nevšímá spíše velkých daňových úniků. Zatím prý s TOP 09 neexistuje žádná dohoda o obstrukcích, ale Němcová by uvítala, kdyby tyto dvě strany spojily své síly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…