Benda to schytal za celou ODS: Vždyť si nikdy nemakal, co budeš dělat?

14.06.2012 21:58

Hostem čtvrtečního vydání pořadu Hydepark byl nejdéle sloužící poslanec občanských demokratů Marek Benda. Ústřední téma vydání místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Vlasty Parkanové však vzalo záhy za své, a to i kvůli Bendově mlčenlivosti. Poslanec po zbytek vysílání čelil ostré kritice diváků kvůli svému vzdělání, korupci v ODS, vyrovnání se s církvemi a dalším.

Benda to schytal za celou ODS: Vždyť si nikdy nemakal, co budeš dělat?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Hned první otázka padla na Parkanovou a její případné vydání k trestnímu stíhání. Benda podle svých slov ovšem není ve svém stanovisku ještě rozhodnut. „Páčili to ze mě dnes všichni novináři, ale před jednáním Mandátového a imunitního výboru neřeknu nic,“ odsekl prvnímu volajícímu. Bendovu „neprůstřelnost“ nenarušil ani moderátor Daniel Takáč, který se mu otázku ještě několikrát pokusil podstrčit. Benda byl nekompromisní.

SLEDUJEME kauzu kolem nákupu letounů CASA

Předseda ústavněprávního výboru následně čelil dotazu rozhořčeného diváka, který to ODS sečetl: „Ty vaše vytáčky, pane Bendo. Lidé v tom vidí jen udržování korupce a žádný boj proti ní, vaše strana je tím prolezlá. Jak dlouho tam ještě budete?" Poslanec volajícímu v poklidu vysvětlil, že velmi pravděpodobně vydrží ve své funkci až do jara 2014, přičemž nevylučuje ani další kandidaturu. Touto odpovědí, jako by si však zadělal na další útok, který přišel vzápětí.

„Čím se budete živit, když vás nezvolí? Vždyť jste nikdy nemakal. Do parlamentu jste se dostal jen kvůli vykroužkování dinosaurů,“ atakoval poslance hned další volající. Benda se pochopitelně hájil. „V té sněmovně je spousta práce, kterou se člověk musí naučit, je to v podstatě profese. Kdybych se nedostal znovu do sněmovny, budu se pravděpodobně živit právem,“ kontroval Benda.

Kryl si Plzeň

Bendu pochopitelně neminula již tradiční otázka, kdy tazatel zpochybnil jeho právnického vzdělání. „To se na mě nezlobte, takového předsedu Ústavněprávního výboru nechci. Měl jste upozornit na to, co se v té Plzni děje,“ spílal poslanci tazatel.

Benda stejně jako už po několikáté opakoval, že titul JUDr. používat nebude. „Uznal jsem chybu, ale podle mě 90 % pochybení bylo na škole. Studoval jsem v řádném čase, mám řádně ukončené studium,“ hájil se. Moderátor se dotázal, zda rigorózní práci poslanec hodlá dopracovat. „Ne, nechci se dráždit s titulem JUDr,“ uzavřel.

Nekompromisní k Marku Bendovi bylo ovšem hodnocení diváků. V něm poslanec obdržel snad dokonce rekodních 93 % minusových bodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…