Blázen, nebo gauner! Petr Štěpánek pořádně naložil lidovci Bartoškovi. Kvůli Lipovské

16.04.2021 8:08

Bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a dnes člen Trikolóry Petr Štěpánek se opřel do lidoveckého poslance Jana Bartoška za to, že v úterý večer v Poslanecké sněmovně zabránil tomu, aby poslanci zvolili nové čtyři členy Rady České televize. „Buď je regulérní blázen, nebo obyčejný gauner. Neobolševický materiál,“ nebral si servítky ve svém facebookovém komentáři.

Blázen, nebo gauner! Petr Štěpánek pořádně naložil lidovci Bartoškovi. Kvůli Lipovské
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Petr Štěpánek

Podle Bartoška musí nejprve volební výbor Sněmovny prověřit, zda radní Hana Lipovská neporušuje zákon tím, že spolu s Janou Bobošíkovou vystupuje za Institut svobody a demokracie. „Její vystupování za politický institut je tedy v přímém rozporu se zákonem o ČT,“ konstatoval ve svém tweetu Bartošek.

Uvedl, že členové Rady nesmějí vyvíjet žádnou činnost na podporu politické strany či hnutí. „Členka Rady ČT Lipovská je podepsaná pod dopisy, rozeslanými poslancům a senátorům,“ upozorňoval ve svém tweetu. Oznámil, že proto podal podnět na sněmovní volební výbor. „Pokud se střet zájmů potvrdí, budu trvat na jejím odvolání,“ vzkázal závěrem.

Dávat do souvislosti volbu nových členů s údajným střetem zájmů radní Lipovské je podle Štěpánka první „dokonalá pitomost“. „Ten člověk je buď regulérní blázen, nebo obyčejný gauner. Případně obojí,“ reaguje na poslanace Štěpánek s tím, že jde o dvě věci, které spolu prostě vůbec nesouvisí.

„A tvrzení, že klasický think-tank, jakým Institut svobody a demokracie samozřejmě je, vyvíjí činnost ve prospěch nějaké konkrétní politické strany či hnutí, je další naprostý nesmysl,“ hrozí se dál Štěpánek.

„Je to fakt neuvěřitelné, jaký neobolševický materiál sedí ve Sněmovně a rozhoduje o našich osudech. Zadarmo by takoví hlupáci byli drazí. À propos, Jana Bartoška voliči nepochybně opět najdou na kandidátce krajně středové koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09),“ dodal Štěpánek závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…