Bourají se sochy, ničí se památky. Doktor Macek se třese: Až si v Americe uvědomí, že Havel byl běloch...

18.06.2020 19:41

„Netroufám si ani domyslet, co nastane, až si v Americe uvědomí, že Václav Havel byl běloch,“ zaznělo od stomatologa a politického glosátora Miroslava Macka. Vyjádřil se i k „hybridním hrozbám“, které bude řešit nově ustanovená komise.

Bourají se sochy, ničí se památky. Doktor Macek se třese: Až si v Americe uvědomí, že Havel byl běloch...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí
Macek ve svých glosách okomentoval prohlášení šéfa amerického Fedu Jeremyho Powella.

„Pokud se malý nebo středně velký podnik stane insolventní, protože ekonomika oživuje příliš pomalu, ztratíme více než jen tento podnik. Tyto podniky jsou srdcem naší ekonomiky a často ztělesňují práci generací,“ citoval Powella, načež dodal:  „Možná by mu Babiš se Schillerovou měli vysvětlit, jak hluboce se mýlí.“

„Má vzniknout komise pro boj s hybridními hrozbami. Které ovšem existují převážně v hlavách bojovníků s hybridními hrozbami, dodávám,“ pronesl též s narážkou na ustanovení této komise Sněmovnou. Ta se má zabývat vlivem kybernetických útoků a šíření cílených dezinformací z ciziny na situaci v Česku.

Vznik devítičlenné komise v úterý podpořili zástupci všech klubů s výjimkou KSČM.

„Komise může být politickou parlamentní podporou, která v případě potřeby dokáže okamžitě přijímat a iniciovat legislativní rozhodnutí tak, aby se nebezpečí z prodlení zkrátilo na nejnižší možnou míru,“ řekl poslanec ANO Robert Králíček za iniciátory vzniku komise.

O vznik komise usilovali už předloni zástupci pravicové opozice. Komise měla být podle jejich návrhu vyšetřovací a měla vyhodnotit vliv autoritářských režimů na dění v Česku. Členové komise měli hledat oblasti, v nichž se stát nedokáže s těmito riziky vypořádat, a doporučit opatření včetně případných změn legislativy. Část kritiků zejména z řad KSČM a SPD poukazovala na to, že komise zjevně míří na vliv Číny a Ruska.

Debatovat se o ní výrazně započalo zejména v souvislosti se šířením informací o tom, že měla údajně úvěrová společnost Home Credit platit za zlepšování obrazu komunistické Číny u české veřejnosti.

Závěrem pak padla i slova k aktuálním nepokojům a „revizím“ památek, které se šíří především ve Spojených státech. „Netroufám si ani domyslet, co nastane, až si v Americe uvědomí, že Václav Havel byl běloch,“ naznačil, že by se pak zřejmě se zlou potázala i jakákoli díla odkazující na našeho prvního polistopadového prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…