Bouře ve studiu nad Fremrem. Do řečí přišel i Pavel a docházka senátorů

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
06.08.2023 14:12 | Monitoring

Nové vedení Ústavního soudu bylo jedním z témat nedělního pořadu Partie na CNN Prima News, komentovali jej poslanec Radek Vondráček (ANO) a europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). Kritika mířila hlavně na soudce Roberta Fremra, který se podle všeho kdysi podílel na zmanipulovaném procesu. Pospíšil uvedl, že Senát měl celou situaci nejdříve prověřit a pak rozhodovat, sám by byl zdrženlivý. Vondráček se tomu jmenování nedivil; zmínil, že od zvolení Petra Pavla prezidentem republiky se už nebere komunistická minulost jako problém, ale jako nový trend.

Bouře ve studiu nad Fremrem. Do řečí přišel i Pavel a docházka senátorů
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Radek Vondráček (ANO) a Jiří Pospíšil v nedělní Partii vysílané na CNN Prima NEWS

Debatu otevřelo páteční jmenování Josefa Baxy předsedou Ústavního soudu ČR, který na tomto postu vystřídá Pavla Rychetského.

Podle poslance Radka Vondráčka by Ústavnímu soudu prospělo, pokud se o něm jak vládní koalice, tak opozice budou vyjadřovat co nejméně; připomněl, že již v minulosti se to nevyplatilo. „V minulosti se nám stalo, že díky působnosti předcházejícího pana předsedy došlo k politizaci Ústavního soudu, protože pan Rychetský neodolal a opakovaně se vyjadřoval k aktuálním politickým otázkám,“ podotkl poslanec opozičního hnutí ANO.

K Josefu Baxovi poznamenal, že v rámci veřejné diskuse zachytil jisté kontroverze. „Ani on se v minulosti netajil svými politickými postoji. Účastnil se například na demonstraci Milionu chvilek, aktivně. Teď je velká tlustá čára, myslím, že je schopen zvládnout to, že se odpolitizuje a bude předsedou Ústavního soudu, který má v rámci společnosti výjimečnou a úplně jinou roli, než zasahovat do nějakého politického střetu,“ řekl Vondráček.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Minulého bývalého nahradí nový bývalý, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 06.08.2023 16:21:31
z rozhodnutí skoro čerstvého bývalého. To je doba ! To se musí zažít !

|  9 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…