Británie: Proč tajit pohlaví? Co pedofilie? Učitelka se moc ptala a už neučí

21.08.2023 10:50

Akademické prostředí v USA a ve Velké Británii je nasáklé ideologií genderu. A začíná to mít následky. Jak se přesvědčila doktorka práv Almut Gadowová, která byla vyhozena za to, že nevěří na genderovou ideologii a kladla otázky, když Open University, na které učila, chtěla tuto ideologii zavést do výuky. V listopadu byla vyhozena. Nyní se brání soudně a chce, aby její případ byl zlomovým precedentem.

Británie: Proč tajit pohlaví? Co pedofilie? Učitelka se moc ptala a už neučí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Almut Gadowová, bývalá univerzitní profesorka, která se soudí za vyhazov

Ideologie genderu se šíří zejména v akademickém prostředí. Jako důkaz v tom českém může sloužit dokument Zkouška umění, ve kterém se nacházeli/y/o nebinární uchazeči o místo na Akademii výtvarných umění.

Nicméně, situace je o poznání horší v anglosaských zemích. Jak se mohla přesvědčit 43letá učitelka Almut Gadowová. Ta tvrdí, že byla kvůli nesouhlasu s genderovou ideologií vyhozena, jak informuje deník The Telegraph. Gadowová učila na Open University, která je veřejnou institucí a podle počtu studentů je největší ve Velké Británii. Studenti univerzity nestudují v prostorách školy a řada kurzů se dá studovat v podstatě kdekoliv.

Anketa

Vnímáte Alexandra Dubčeka jako kladnou postavu našich dějin?

54%
41%
hlasovalo: 10690 lidí
Dle Gadowové se v letech 2021 a 2022 oddělení pro inkluzi, rovnost a rozmanitost rozhodlo upravit vyučovací náplň podle svých politických postojů. A proti tomu se ve svém oboru, což je právo, ohrazovala. Nelíbilo se jí, že by se genderová identita měla do výuky zařazovat, například že by se k pachatelům mělo přistupovat podle toho, jakou genderovou identitu vyznávají. Argumentovala, že advokát v trestním právu má prezentovat fakta a že pohlaví je relevantní fakt pro zločiny, jak u pachatelů, tak u obětí. A nesouhlasila s myšlenkou, že by pachatel měl diktovat jazyk, jakým se o něm bude mluvit, pokud to zakrývá důležitá fakta o případu, tj. například že „pachatelka někoho znásilnila“, ačkoliv se jednalo biologicky o muže. Podotkla, že víra (či nevíra) v genderovou identitu je vlastnost, kterou pokrývá Zákon o rovnosti z roku 2010, tedy že se kvůli ní nemůže vyhazovat.

Gadowové bylo prý řečeno, že on-line fórum není místo, kde by se o těchto tématech měla vyjadřovat. A její vyjadřování bylo údajně „vážným neuposlechnutím“. Její příspěvky o genderové identitě, pedofilii a zločinech se sexuální tematikou měly být šikanou a obtěžováním a vytvářet prostředí, které není inkluzivní a přátelské k trans jedincům. V listopadu minulého roku byla propuštěna.

Bývalá univerzitní profesorka se soudí a vybírá peníze na svou obhajobu. Podporuje ji také nezisková organizace Free Speech Union (Unie pro svobodu slova – pozn. red.). Tvrdí, že byla diskriminována a nezákonně propuštěna, protože odmítá genderovou ideologii a věří ve svobodu slova na akademické půdě. A že změna učební náplně byla v podstatě zavedení bodového seznamu ideologické konformity.

V tom si doktorka práva nebere servítky a přirovnává svůj případ k perzekuci v dobách nacistů, kterou zažil její dědeček Hartmut Gadow. Ten studoval „načerno“, když nacisté vyhodili „špatně smýšlející“ studenty z univerzit. Opakovaně byl souzen za slovní prohřešky a dokonce odsouzen k trestu smrti oběšením, ale podařilo se mu uniknout. Jeho vnučka soudí, že prorůstání jednoho politického směru do akademického prostředí není otázkou levice nebo pravice, ale sklonům k totalitě. „Viděli jsme to u obou režimů. Nemyslela jsem si, že to takhle v Anglii dopadne, upřímně řečeno,“ vyjádřila se Gadowová. Doufá, že se její případ stane precedentem pro ochranu akademických svobod. Že se jedná o důležitý případ si myslí také Kathleen Stocková, kterou dle Telegraphu „vyhnali“ ze Sussexské univerzity.

Univerzita se podle mluvčího hodlá „houževnatě bránit“, ale neplánuje se k případu vyjadřovat. Gadowová se naopak vyjadřuje, naposledy pro GB News. V něm uvedla, že nová učební náplň měla být „osvobozující“, ale je velice podezřívavá k tomu, když má něco osvobozovat tím, že to lidskou svobodu omezuje.

„Ve svobodné zemi je svobodná univerzita určená k tomu, aby vytvářela a rozšiřovala poznání. Zatímco v totalitní zemi je obsazená univerzita určená k tomu, aby rozšiřovala poznatky režimu poplatné a potlačovala ideje, které režim zpochybňují,“ uvádí Gadowová. Právě toto se podle ní děje, tedy že jsou šířeny jen myšlenky, které jsou poplatné „ideologickému oddělení“ a k problematice genderu se staví pozitivně. „Pokud mluvíte o náboženství, musíte zmínit, že někteří lidé v Boha věří, jiní ne. Pokud mluvíte o genderu, musíte zmínit, že někteří lidé na to věří, jiní ne,“ soudí doktorka práv.

Varuje, že přibývá v akademickém prostředí literatura, která pedofilii popisuje jako „jenom další sexualitu“. A když učila, tak dle jejích slov, studenti dostali úkol, ve kterém byl sexuální vztah dospělého a nedospělého a body dostali za to, že v tomto vztahu je popisovali jako „přítele“ a naopak ztráceli je za to, že by naznačovali, že se jedná o tzv. grooming, tedy manipulaci a možné vydírání. Takže se zeptala, zda inkluzivní znamená přijímat i pedofily. Na tuto otázku nechtěl management dát odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kacířská myšlenka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 21.08.2023 12:45:14
V posledních letech se provalily nepěkné věci na celebrity z oblasti politiky, velkého byznysu, Hollywoodu, médií. Týkaly se zneužívání nezletilých dětí na ostrově v Karibiku právě těmito celebritami, které tam vozil G. Epstein letadlem zvaným "Lolita Express". Později se Epstein ve vězení zasebevraždil nebo byl zasebevražděn, aby nemohl vykecat něco nepěkného na "elity" Západu. Nepěkné věci se také provalily na politiky, herce, bankéře, mediální hvězdy v souvislosti s obětováním dětí při satanských rituálech např. v tzv. Bohemian Grove poblíž San Francisca. Známé jsou také nechutné rituály budoucích právníků ( také některých minulých prezidentů USA) na prestižní Yaleské univerzitě při přijímání do tajného spolku Skull and Bone. Provalily se také kauzy zneužívání dětí vysokými církevními hodnostáři atd. Napadla mě kacířská myšlenka, zda-li současné protěžování a shovívavost k různým úchylkám a LGBT komunitě nesouvisí s tím, že právě mezi západními "elitami" je vysoké procento lidí s těmito úchylkami či homosexuálů.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …