Bruseljugend! Už víte, koho máte volit. Ostré VIDEO herecké fronty ze Slovenska

10.05.2019 11:19

Volební kampaň před evropskými volbami běží na plné obrátky. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš slibuje, že ochrání Česko, jen není tak docela jasné, proti čemu a proti komu. TOP 09 označuje za „nešvar“ brexit, tedy rozhodnutí britských voličů odejít z EU. A předvolební boj zuří nejen v Česku. Na Slovensku se zrodilo video, které varuje před možným úspěchem pravicových radikálů. Toto video vzbudilo nemalou pozornost.

Bruseljugend! Už víte, koho máte volit. Ostré VIDEO herecké fronty ze Slovenska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Slovenští herci, zpěváci a baviči natočili video, v němž apelují na své spoluobčany, aby přišli k volbám do Evropského parlamentu 25. května.

Anketa

Jaký máte vztah k německému národu?

12%
69%
hlasovalo: 14835 lidí

Táňa Pauhofová, známá například z pohádky Láska Rohatá, z Románu pro muže nebo z filmu Lída Baarová, video zahajuje větou „(Oni) tvrdí, že nám Evropská unie škodí“. Herec Ján Koleník ještě přitvrdil: „Snaží se nás přesvědčit, že jsme pod tlakem diktátu z Bruselu.“ A raper Strapo první trojici výroků završil: „Namlouvají nám, že sem Západ tlačí zvrácené hodnoty.“

Moderátor Ján Gordulič zdůraznil, že EU Evropanům nabízí mnoho výhod. A herec Richard Stanke si posteskl, že i navzdory tomu nešlo před pěti lety k evropským volbám 87 procent slovenských oprávněných voličů. A herec Alexander Bárta dodal, že pokud se tato situace zopakuje i letos, hrozí, že každý druhý hlas odevzdaný ve volbách může připadnout extremistům. Herečka Lujza Garajová-Schrameková nakonec Slováky požádala, aby si nenechali vzít EU lidmi, kteří o ni ve skutečnosti nemají zájem.

Video vzbudilo na sociálních sítích nemalou pozornost – a vysloužilo si i porci kritiky. Někteří diskutující se podivovali nad tím, jak snadné je onálepkovat své politické oponenty jako extremisty, případně fašisty.

Padlo přirovnání s časy, kdy propagandistická videa natáčeli nacisté.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…