Bude řev. Jiří Ovčáček sepsal k výročí konce války poděkování osvoboditelům

07.05.2019 20:20

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček po delší době usedl k počítači a sepsal článek do svého politicky nekorektního občasníku. Všechny občany požádal, aby nezapomněli na to, že většinu Československa na jaře 1945 osvobodila sovětská Rudá armáda, a aby nepodlehli těm, kteří se tehdejší osvoboditele snaží vykreslit v temných barvách.

Bude řev. Jiří Ovčáček sepsal k výročí konce války poděkování osvoboditelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Před sedmdesáti čtyřmi lety vojáci Rudé armády a američtí vojáci osvobodili tehdejší Československo od nacistů. Právě díky nim se nenaplnily plány nacistů. Konečným cílem nacistů bylo faktické zničení českého národa. A vzhledem k tomu, že většinu území osvobodili sovětští vojáci, pak právě oni velkou měrou přispěli k tomu, že Češi, Moravané a Slezané a Slováci dál žijí ve svých zemích.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se ve svém občasníku s názvem Svobodný názor ostře vymezil proti spoluobčanům, kteří podle jeho názoru dnes, víc než 70 let po válce, dějiny přepisují.

„Přepisovači historie se snaží z osvoboditelů vyrobit uchvatitele, relativizují hrůzy protektorátu a ideologizují historii k obrazu svému. Ano, navazují na ty nejhorší předlistopadové doby, kdy měli přestat pro veřejnost existovat američtí osvoboditelé a nekomunistický odboj byl relativizován,“ podotkl Ovčáček.

„Nenechme je zvítězit. Pokud totiž dovolíme zničit vlastní historii, pokud dovolíme, aby byli popliváni naši osvoboditelé, zničíme sami sebe. Naše vlastní duše odumře a zůstane jen pusté prázdno, které okamžitě vyplní nějaká nová totalita. Protože k tomu, aby totalita zvítězila, musí nejprve zničit paměť národní. Nenechme se přitom zmást, nehrozí nám opakování dob předlistopadových. Ratolesti nové totality raší v moderních netolerantních ideologiích. Může to být genderismus, klimatismus nebo jakýkoliv jiný -ismus ‚progresivního‘ střihu. Co je všechny spojuje, je nelidskost, touha po masovosti a popření člověka,“ varoval hradní mluvčí.

S myšlenkou, že nás Rudá armáda ani tak neosvobodila, jako spíše dobyla a uvrhla nás do víc než čtyřicet let trvající další totality, přišel v roce 2015 v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz analytik a publicista Tomáš Klvaňa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…