Bundeswehr se připravuje na válku. Do pěti let v plné bojeschopnosti

10.02.2024 13:21 | Monitoring

Bundeswehr musí být do pěti let připraven na válku, říká generální inspektor armády SRN Carsten Breuer. Německo musí být připraveno i pro případné odstrašení nepřítele. V Kyjevě se Breuer setkal s novým velitelem ozbrojených sil Ukrajiny Oleksandrem Syrským.

Bundeswehr se připravuje na válku. Do pěti let v plné bojeschopnosti
Foto: archív autora
Popisek: Bundeswehr

„Poprvé od konce studené války je případná válka diktována zvenčí,“ řekl listu Welt am Sonntag Carsten Breuer, generální inspektor armády Spolkové republiky Německo (bundeswehr). „Pokud se budu řídit analytiky a uvidím potenciál vojenské hrozby ze strany Ruska, pak to pro nás znamená pět až osm let času na přípravu,“ řekl Breuer. „A protože jsem voják, říkám: za pět let musíme být na válku připraveni.“

Anketa

Má zákon omezit držení střelných zbraní?

20%
77%
hlasovalo: 17714 lidí
Na přípravu na válku dle jeho slov neexistuje nekonečně mnoho času. Připravenost se bránit je zásadní i proto, že čím více bude země připravena, tím větší riziko bude pro nepřítele představovat její napadení. Vedle personální a materiální připravenosti je podle Breuera nutná také „změna mentality“.

O tom, že je zapotřebí, aby se Německo stalo bojeschopným, hovořil i německý ministr obrany Boris Pistorius (SPD).

Generální inspektor Breuer se v Kyjevě setkal s novým vrchním velitelem ukrajinských ozbrojených sil Oleksandrem Syrským. Jednání se mimo jiné týkala další německé zbrojní pomoci. Podle ukrajinského ministra obrany Umerova generál Syrskyj také informoval svého německého kolegu o situaci na frontě a poděkoval Německu za pomoc při posilování ukrajinské armády.

Byly projednány i potřeby ukrajinských obranných sil v oblasti výzbroje, munice a systémů protivzdušné obrany. „Zaměřujeme se na plodnou spolupráci, efektivní komunikaci a výměnu zkušeností v reálném čase,“ napsal ukrajinský ministr obrany Umerov na sociální sít X.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rusko pokud nebude napadeno, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 10.02.2024 16:55:29
na nikoho nezaútočí. NATO je obranná aliance a její šéf prohlašuje, že válku s Ruskem nechtějí. A pak tu máme blázny v Německu a Anglii, kteří volají po válce. Kdyby Rusko na ně chtělo zaútočit asi by čekalo až si dají armády dohromady a doplní prázdné sklady! Jak může být někdo tak tupý. A proč se bojí zaostalého Ruska s rozpadající se, nefunkční armádou? Vždyť prohlašují, že ruská armáda byl na Ukrajině z poloviny zničená (viz. článek níže)!! Takže na polovinu ruské armády se musí připravovat 5 let??? V jakém stavu tu armádu mají?

|  5 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …