ČSOB rozdá milion na podporu projektů finanční gramotnosti

05.03.2012 19:12

Nadační program vzdělání ČSOB vyhlašuje nové grantové řízení, které bude mít za úkol vybrat nejlepší projekty zaměřené na zvyšování finanční gramotnosti. V tomto ročníku soutěže se rozdělí 1 milion korun mezi nejkvalitnější projekty, přičemž můžou být zaměřeny na vzdělávání jak dětí, tak dospělých, informovala ParlamentníListy.cz Kateřina Lejčarová z oddělení komunikace.

ČSOB rozdá milion na podporu projektů finanční gramotnosti
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

V rámci jednoho z loňských projektů měly podle Lejčarová děti z dětských domovů možnost podívat se do poboček ČSOB a České pošty. S výsledky projektu, který měl za cíl nenásilnou formou poučit děti z dětských domovů o základech financí, byli údajně spokojeni nejen organizátoři, ale i samotné děti.

"Povědomí o financích se v dnešní době stává nedílnou součástí každodenního života, dětí nevyjímaje. Proto jsem velmi rád, že jsme projekt zážitkové výuky mohli díky finanční podpoře ČSOB zrealizovat,“ konstatoval Pavel Srovnal z neziskové organizace Euforall.

"Dětské publikum je velmi vnímavé a specifické, proto jsme si dali záležet na tom, aby přednášky byly pro děti srozumitelné,“ dodala Mária Mrázková, ředitelka pobočky ČSOB leasing Olomouc.

"Díky Nadačnímu programu vzdělání ČSOB mají děti možnost získat informace, ke kterým se v dětském domově dostat nemohou. Zaměstnanci navíc z návštěv banky udělali něco víc než jen obyčejnou přednášku, a aktivně děti zapojili. Pro děti je prostředí banky něco neobvyklého a mít možnost vše vidět zblízka je pro většinu z nich velmi zajímavé a přínosné,“ řekla Marie Slámová, ředitelka Dětského domova Lipník nad Bečvou.

ČSOB Nadační program vzdělání je určen pro české nevládní neziskové organizace registrované jako občanská sdružení, nadace a nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, účelová zařízení církví, obce a sdružení obcí a příspěvkové organizace, které chtějí zvýšit finanční gramotnost u dětí nebo dospělých. Jedna organizace může žádat o podporu pouze jednoho projektu v maximální hodnotě 350 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…