ČT přeplácí umělce! Nejsou v ní schopní lidé. Její ředitel šel na ruku Maláčové, později Bakala. Ochočili si ho a on za to bere 242 tisíc plus bonusy, uvedl ve své show Jaromír Soukup

01.03.2018 6:30

Kauzy Jaromíra Soukupa na TV Barrandov se tentokrát věnovaly veřejnoprávní České televizi. Úvodem Soukup sdělil, že rozhodně není pro zrušení veřejnoprávního média, jen mu vadí, že neexistuje kontrola nad hospodařením s koncesionářskými poplatky. A také mu vadí, že v televizi pracuje málo schopných lidí.

ČT přeplácí umělce! Nejsou v ní schopní lidé. Její ředitel šel na ruku Maláčové, později Bakala. Ochočili si ho a on za to bere 242 tisíc plus bonusy, uvedl ve své show Jaromír Soukup
Foto: Facebook
Popisek: Jaromír Soukup opepřil svůj pořad dramatickým efektem

Tento díl pořadu se zaměřil na hospodaření České televize, které má kontrolovat Rada České televize. „A v ní sedí samí divní lidé, například pan Šarapatka,“ podotkl Soukup s tím, že Radu pro změnu vybírají politici. 

Anketa

Je dobře, že byl Petr Žantovský zvolen členem Rady ČTK?

94%
6%
hlasovalo: 9607 lidí

Celá show je k vidění ZDE

Reakce České televize na tvrzení obsažená v pořadu je ZDE

„Rok od roku potřebuje Česká televize více a více peněz. Letos bude Česká televize hospodařit se sedmi miliardami korun. A za to vám nabídne pouze pět televizních kanálů,“ pozastavuje se Soukup rozhazující penězi po studiu.

„Veřejnoprávní média platíme my všichni bez ohledu na to, jaký máme názor,“ podotkl pak Soukup ke koncesionářským poplatkům, jichž se vybere celkem přes 6 miliard korun. „Další velký příjem je příjem z licenčních práv,“ vyprávěl dále Soukup.   

Své pak řekl i k řediteli veřejnoprávní televize Petru Dvořákovi. „Za jeho časů si například Michaela Maláčová, později Bakala, vytrucovala, že televize Nova bude vysílat finále její soutěže Miss,“ vzpomněl Soukup na éru Dvořáka v TV Nova. „Pokud byste čekali, že bývalý šéf komerční televize s sebou přinesl do veřejnoprávní televize řád, mýlíte se. Systém veřejnoprávní televize jej uchopil, zkrotil a ochočil,“ míní Soukup.

„Smlouva mu zaručuje 242 tisíc měsíčně plus roční bonus, jenž může dosáhnout až desetinásobku měsíčního platu,“ vyprávěl pak Soukup o současném příjmu Dvořáka.

Poukázal pak, že komerční televize si na provoz musí vydělat, kdežto veřejnoprávní televize má právě příjem z koncesionářských poplatků. „Nejlepší herci a další pak dávají přednost veřejnoprávním médiím, neboť tam dosáhnou na větší honoráře,“ řekl Soukup. Samozřejmě se Soukup obul i do České televize za to, že neodvysílala zlatou jízdu Ester Ledecké na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Vadilo mu například to, že se Česká televize oháněla nutností šetřit za nákup vysílacích práv.

Soukup se pak pustil i do skutečnosti, že Česká televize velmi málo investuje či že nechce zveřejnit plat moderátora Václava Moravce. 

Příští týden se Kauzy Jaromíra Soukupa budou věnovat exekucím. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…