Česko bez Sobotky, Kalouska a Bělobrádka. Nový projekt Jiřího Vyvadila

31.05.2017 20:43

Před pár lety založil bývalý senátor za ČSSD Jiří Vyvadil skupinu Přátel Ruska v České republice. Hájí v ní politiku ruského prezidenta Vladimira Putina, kterého považuje za významného lídra. Teď se ovšem rozhodl založit ještě jednu skupinu, a to skupinu „Naše vize: Česko bez Sobotky, Kalouska a Bělobrádka“.

Česko bez Sobotky, Kalouska a Bělobrádka. Nový projekt Jiřího Vyvadila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Jiří Vyvadil se rozhodl založit novou skupinu. Inspiroval se přitom premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), který prohlásil, že má vizi Česka bez Miloše Zemana a Andreje Babiše v politice.

„Nemohl jsem odolat, abych nenavázal na vizi našeho premiéra, že chce tuto zemi bez Babiše a Zemana. Také jsem nemohl odolat, abych nereagoval na Miroslava Kalouska, který je už čtyři roky absolutně nejvíce nenáviděným politikem Česka a momentálně podle posledního výzkumu STEM odpuzuje plných 85 % voličů Česka. A své místo v této svaté trojici má i Bělobrádek, který se plácá někde na posledním místě v žebříčku úspěšných, ale tvrdí o sobě, že je na rozdíl od Babiše a Zemana mužem budoucnosti,“ napsal hned na úvod bývalý senátor, soudce a poradce Jiřího Paroubka.

Kalouska, Bělobrádka a Sobotku považuje za šedé myši, které si myslí, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Sobotka je podle Vyvadila nejen šedou myší, ale také zamindrákovaným mužem, který se zalekl klesajících preferencí ČSSD a vyvolal vládní krizi, na kterou ovšem doplatil dalším poklesem preferencí. Sobotkovi prý pomohli Bělobrádek s Kalouskem, ale také se nezdá, že by na tom něco vydělali. Zato hnutí ANO zůstává na svém.

„Svou totální hloupostí onen trojlístek rozpoutal běsy, které jistě neublíží Andreji Babišovi, ten bude jen posilovat, a neublíží ani prezidentu Zemanovi, protože ten se po momentálním krátkém poklesu opět vrátí na solidních 57 %. Jen to zdraví si bude muset víc šetřit…,“ uvedl bývalý senátor.

Celý komentář naleznete zde.

„Mimochodem, historie se opakuje. Svého času Vladimír Špidla pronášel o Zemanovi a Klausovi, že jsou to již muži minulosti. No a oni se následně stali prezidenty. Jaký učitel, takový žák, že Slávku,“ doplnil zakladatel Přátel Ruska a teď už i zakladatel skupiny „Naše vize: Česko bez Sobotky, Kalouska a Bělobrádka“.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Podle Vyvadila představuje určitou naději v nadcházejících volbách dvojkoalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých. Aby nedošlo k mýlce, Vyvadil věří, že se tato dvojkoalice vůbec nedostane do parlamentu, a tím z parlamentu zmizí zastánci sudetských Němců, což je podle Vyvadila jasná výhra pro Česko. Nemluvě o tom, že hlasy pro lidovce propadnou a fakticky jich většinu získá stále silnější Babiš.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…