Česko láká investory na vysokou vzdělanost a nízké mzdy, uvedla Moody's

21.07.2012 11:31

Česká republika je atraktivní zemí pro zahraniční investory. Jsou zde nižší mzdy než v západní Evropě, vysoká úroveň vzdělanosti a pokročilá základna infrastruktury. Informuje o tom server E15.cz na základě výroční zprávy mezinárodní ratingové agentury Mooddy's Investors Service.

Česko láká investory na vysokou vzdělanost a nízké mzdy, uvedla Moody's
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Agentura Moody's ve výroční zprávě zdůvodňuje, proč Česku přidělila hlavní rating na stupeň A1 se stabilním výhledem.

Česká ekonomika je podle agentury odolná po stránce hospodářské, institucionáln i finanční. Hlavní devizový rating dané země vychází ze čtyř klíčových faktorů: ekonomické síly, institucionální síly, stavu vládních financí a citlivosti na rizika jednotlivých událostí. Moody's pak hodnotí jejich interaktivitu, vysvětluje server E15.cz.

Česko je ekonomicky odolné, tvrdí Moody's

Podle agentury má Česko vysokou ekonomickou odolnost díky stabilní příjmové konvergenci, které ČR v posledních letech dosahovala ve vztahu k průměru Evropské unie.

Vysoká institucionální odolnost vychází z pokročilé ekonomické a finanční integrace se zeměmi EU. To podle Moody's podporuje růst kvality institucí a posiluje strategický rámec organizací veřejného sektoru.

Klíčová je pro Česko úvěrová odolnost, kterou Moody's vyhodnotila na základě vysoké důvěryhodnosti fiskální politiky a historii fiskální střídmosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…