Chce si mi plakat, kde je ta pravda a láska? Celebrity truchlí nad výsledky prezidentské volby, dcera Michala Suchánka to dokonce srovnala s Osvětimí

28.01.2018 16:49

Mnohé osobnosti netají svou nelibost nad tím, že prezident Miloš Zeman obhájil svůj mandát a usedne na pět let znovu na Hradě. Server Expres.cz přinesl například slova dcery herce Michala Suchánka Bereniky nebo zpěváka Tomáše Kluse.

Chce si mi plakat, kde je ta pravda a láska? Celebrity truchlí nad výsledky prezidentské volby, dcera Michala Suchánka to dokonce srovnala s Osvětimí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Tomáš Klus

„27. leden 1945. Jako mnoho jiných, i já jsem v Osvětimi snil o tom, že lidstvo bude schopno si vzít ponaučení z toho, co se v Osvětimi stalo a co všichni dosud považovali za nepředstavitelné a nemožné. Dokáže to? Hermann Langbein. Rakouský historik, bývalý vězeň z Osvětimi,“ podotkla Berenika Suchánková k vítězství Miloše Zemana s tím, že jí je smutno. 

Výsledky voleb sice zpěvák Tomáš Klus akceptuje, i tak je zarmoucený. Je mu také líto menšin, i když respektuje volbu většiny. „Hlavně nechme spát hlavně,“ podotkl Klus. 

Původní text ZDE.

Manželka hudebníka Petra Jandy Alice pak dodala, že jí je smutno. Zároveň se podle svých slov také stydí. „Chce se mi plakat, že musím respektovat volby. Že většina mého národa přehlíží tu aroganci, mstivost a lživost. Že jediné, co je zajímá, jsou migranti. Že když v cizině vygooglíte Zemana, dozvíte se jen, jak a kde byl opilý či řekl, co neměl. Tak kde je ta pravda a láska, co zvítězí nad lží a nenávistí,“ podotkla Jandová.

V táboře Jiřího Drahoše pak byla k vidění herečka Aňa Geislerová. Ta i přes výsledky voleb burcuje k tomu, abychom vydrželi, že bude líp. Oproti tomu mladý zpěvák Adam Mišík přemýšlí o emigraci. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …