Chládek je proti slučování ministerstev školství a kultury

03.12.2012 15:26

Stínový ministr školství ČSSD Marcel Chládek je proti případnému sloučení ministerstev kultury a školství. Podle něj by tím stát dal mimo jiné najevo, že si neváží ani kultury, ani školství. Chládek, který je také předsedou senátního školského a kulturního výboru, to v pondělí uvedl na dotaz ČTK.

Chládek je proti slučování ministerstev školství a kultury
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

"Jsem zásadně proti tomu, protože samotné ministerstvo školství má strašně širokou agendu samo o sobě," uvedl Chládek. Lepší by podle něj bylo, kdyby se obě ministerstva soustředila na strategičtější plánování a na efektivní řízení podřízených organizací.

Slučování ministerstev prosazuje Kuba a Peake kvůli úsporám

Chládek to uvedl v reakci na informace deníku MF Dnes, podle nichž slučování ministerstev kvůli úsporám prosazují ministr průmyslu a obchodu a místopředseda ODS Martin Kuba a vicepremiérka a předsedkyně koaliční strany LIDEM Karolína Peake. Právě ona prý tlačí na převedení kultury pod školství.

Kubovo ministerstvo by prý mělo převzít agendu ministerstva dopravy a ministerstvo pro místní rozvoj by se mohlo spojit s ministerstvem zemědělství. "ODS by měla být ve vládě nositelem myšlenky, že musí docházet k úsporám agend. A byl to jeden z hlasů, který zněl na kongresu ODS. Může to znamenat i rušení či slučování některých ministerstev," řekl deníku Kuba.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…