Chvalovský se vyhne vězení. Žalobce stížnost na amnestii nepodá

29.04.2013 14:02

Bývalý fotbalový boss František Chvalovský se definitivně vyhne trestu za údajné stamilionové úvěrové podvody. Žalobce nepodal stížnost proti rozhodnutí pražského městského soudu ze začátku dubna, který na základě prezidentské amnestie jeho řízení zastavil. Dlouholetý předseda Českomoravského fotbalového svazu se svobody dočkal po dvanácti letech soudních tahanic.

Chvalovský se vyhne vězení. Žalobce stížnost na amnestii nepodá
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

"Pro podání opravného prostředku nebyly shledány věcné důvody, neboť podmínky článku II. amnestie prezidenta republiky byly v této věci naplněny," uvedl žalobce Radim Daňhel z Vrchního státního zastupitelství v Praze.

Chvalovský podle obžaloby koncem 90. let s dalšími čtyřmi lidmi způsobil Komerční bance škodu 1,5 miliardy korun. Měli předstírat, že půjčené peníze chtějí na financování svých obchodů, platili jimi ale především své předchozí dluhy. Všichni obžalovaní vinu popírali. 

Městský soud v Praze původně Chvalovskému v červnu 2011 udělil desetiletý trest vězení, odvolací vrchní soud ale loni rozsudek zrušil a kauzu vrátil k dalšímu projednání. Městský soud pak letos v lednu projednávání případu přerušil a obrátil se na Ústavní soud. Dospěl totiž k názoru, že novoroční prezidentská amnestie je protiústavní. Ústavní soud ale stížnost odmítl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…