Církevní restituce budeme blokovat, dokud to půjde, řekl Urban

14.06.2012 19:28

Sociální demokraté považují současnou podobu návrhu zákona o církevních restitucích za nešťastnou. Podle poslance za ČSSD a bývalého ministra průmyslu a obchodu Millan Urbana jsou restituce v dnešní době nepředstavitelné, protože lidé strádají a ekonomická situace je špatná. Návrh zákona tak podle něj hodlají sociální demokraté dále blokovat.

Církevní restituce budeme blokovat, dokud to půjde, řekl Urban
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

“V momentě, kdy lidé strádají a finančí situace je špatná, to budeme blokovat, dokud to půjde,” řekl ve čtvrtečním Interview 24 Urban. Odmítá ale zároveň to, že by svým přístupem k věci sociální demokracie bránila spravedlnosti. “My stojíme na straně práva a spravedlnosti," podotkl.

ČSSD je proti nynější podobě návrhu zákona, protože je prý nejasná. ”Tyhle věcí musí být naprosto transparentní a srozumitelné, mělo by to být veřejně vysvětleno,” vysvětlil postoje své strany Urban.

Návrh vlády podle něj nespecifikuje, komu bylo co sebráno a co mu má být navráceno. Vadí mu také, že má být církvi navrácen majetek, který jí byl odebrán už před rokem 1948. Trnem v oku pak je sociální demokracii i plánované finanční odškodnění. Církev by se podle ČSSD měla spokojit jen s majetkovým vyrovnáním. “Je potřeba tu křivdu narovnat, je potřeba hledat rozumné řešení. Tohle ale rozumné řešení není,” dodal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…