Členové ODS: Anonymous zveřejnili jejich údaje, přesto je štve víc vlastní strana

12.02.2012 9:58

Členové ODS, jejichž údaje včetně jmen, adres a e-mailů zveřejnila hackerská skupina Anonymous, jsou paradoxně víc naštvaní na vlastní stranu než na hackery. Prý se k "průšvihu" postavila nedůstojně, někteří dokonce Anonymous fandí.

Členové ODS: Anonymous zveřejnili jejich údaje, přesto je štve víc vlastní strana
Foto: Vojtěch Brtnický
Popisek: Stovky lidí protestovaly v centru Prahy proti dohodě ACTA

Hackeři nejprve napadli web ODS a uveřejnili tam své prohlášení odsuzující smlouvu ACTA, která má chránit duševní vlastnictví na internetu. "ACTA staví zájmy vybraných mediálních korporací nad práva člověka. Kvůli ochraně duševního vlastnictví vybraných subjektů se my všichni musíme vzdát části svých práv," stálo mimo jiné na webu. Pak Anonymous zaútočili znovu.

ParlamentnímListům.cz poslali kompletní seznam členů ODS včetně jejich osobních údajů a funkcí. Redakce oslovila deset z nich a údaje seděly.

Lidové noviny se jaly ptát občanských demokratů na názory na celou věc. Většinu z nich paradoxně více naštvala vlastní strana než hackeři. "V tomto státě už mě s..e s odpuštěním úplně všechno a jestli se nějací hackeři nabourali do systému, tak to je to poslední," řekl LN například Stanislav Pustějovský. "Důležitější je, co se děje v současné vládě. Myslel jsem si, že náš 'kapitán' je jiný člověk, ale když rozdává 170 tisícové odměny své podřízené za práci, kterou dělá každý z nás, i když v jiném odvětví, tak je mi z toho špatně."

Fandím těm, kdo se vzepřeli nadutosti

"Vadí mi, že ODS k takovému průšvihu vydala pouze obecnou zprávu, to moc profesionální není," přidal se i Marek Řebíček. Jiný z jeho kolegů dokonce vyjádřil hackerům sympatie. "Víte, mně je to jedno, kdo moji adresu. Tolik firem a firmiček získalo více či méně podivným způsobem adresy, že to až hezké není. Na druhou stranu fandím těm, kteří se vzepřeli zaslepené nadutosti," řekl.

Samozřejmě se ovšem našly i kritické hlasy. "Vadí mi to, co tato skupina Anonymous dělá, protože obecně mi vadí činnost hackerů - považuji je za zločince, neboť v podstatě poškozují něčí majetek," uvedla třeba Marta Pražáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…