Covidová diktatura. Bijeme na poplach, že tudy cesta do budoucnosti opravdu nevede, zní od šéfky Trikolóry

29.06.2021 20:34 | Ze sítí

„Některé naprosto šílené informace z doby nouzové stavu vyplouvají na povrch až teď,“ zmínila na svém Facebooku předsedkyně hnutí Trikolóra a byla konkrétní. Jde o rozhovor s kardiochirurgem s Janem Pirkem, který na konci června končí ve funkci přednosty kardiocentra pražského IKEMu. Ten v rozhovor pro Echo24 přiznal, že padl návrh, aby byl zbaven titulu.

Covidová diktatura. Bijeme na poplach, že tudy cesta do budoucnosti opravdu nevede, zní od šéfky Trikolóry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyné Trikolory

Zuzana Majerová Zahradníková sdílela titulek rozhovoru, který zněl: „Pirk: Na vědecké radě ministerstva padl návrh, aby Šmucler a Pirk byli zbaveni titulu.“ S tím, že měl být zbaven titulu za jiný názor, šéfka Trikolóry razantně nesouhlasí.
 

Anketa

Máte důvěru v profesora Jaroslava Flegra?

5%
91%
hlasovalo: 9270 lidí
„Proč? Prostě proto, že měli na věc jiný názor. Zní to jak z padesátých let! Ladislav Mňačko by takový příběh klidně mohl zařadit do svých Opožděných reportáží. Jenže tenhle příběh není z padesátých let, ale je starý pouhých pár měsíců,“ uvedl Majerová.
 
Profesor Jan Pirk byl známý svými odlišnými názory na covid-19 než vládní rétorika. Spolu s dalšími deseti předními českými lékaři například přišel s prohlášením, že striktní anticovidová opatření mohou mít vážné celospolečenské důsledky a dopady na zdraví lidí i ekonomiky. Svého podpisu pod výzvu nelituje a připojil by se prý znovu. Výhrady měl i vůči podílu MeSES na řízení protiepidemických opatření v Česku.
 
„A pak se někdo diví, že mluvíme o covidové diktatuře a bijeme na poplach, že tudy cesta do budoucnosti opravdu nevede,“ dodala na závěr Majerová. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…