Čtenář napsal dotaz poslanci Kortemu. Máte tam příliš gramatických chyb, přišlo místo odpovědi

02.10.2015 15:07

Poslanec TOP 09 Daniel Korte dnes odpovídal na dotazy čtenářů. Ti se jej ptali na jeho názor na uprchlíky, na situaci na Ukrajině i na to, zda máme, či nemáme uzavřít hranice – a jaké to pro nás může mít následky. A pan poslanec sice odpovídal, mnoho však neřekl.

Čtenář napsal dotaz poslanci Kortemu. Máte tam příliš gramatických chyb, přišlo místo odpovědi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Čtenář pod přezdívkou Sju položil panu Kortemu dotazů rovnou několik. Zajímalo ho, proč si uprchlíci kladou všemožné podmínky, proč byl z Luhanska vykázán Červený kříž a kdo o tom rozhodl a zda to nebylo od ukrajinské vlády kontraproduktivní, tedy v případě, že se jednalo o její rozhodnutí.

Korte reagoval velmi stručně a neřekl vůbec nic. „Omlouvám se, otázkám nerozumím. Je v nich příliš mnoho gramatických chyb,“ použil Korte klasický útok na psanou formu sdělení, za který by se nemusel stydět žádný internetový diskutující, přestože byly otázky čtenáře zcela srozumitelné.

Čtenářka Naďa L. chtěla po panu Kortem vědět, zda je lepší pro náš stát uzavřít, nebo neuzavřít hranice. „Když se v důsledku uprchlické krize obnoví kontroly na hranicích, myslíte si, že pak bude vůle je zas rušit?“ ptá se Naďa, kterou ještě zajímá, co bude potom. „Konec volného pohybu, konec společné měně, volnému hospodářství atd.?“

Korte odpovídá ze široka. „Nevím, co to znamená ‚uzavřít hranice‘,“ tvrdí Korte a uvažuje, jestli se mají „obehnat po komunistickém vzoru“ ostnatým drátem nabitým elektřinou a pak z kulometných věží střílet na ženy a děti, které na hranice přijdou. Následně uvádí, že si čtenářka na svoji otázku sama odpověděla. „Ano, to bude konec.“

Další dotaz se týkal nedávného policejního zásahu na poli s technickým konopím, kdy policejní jednotka zaútočila na zcela legální brigádníky na zcela legálním poli. A čtenáře s přezdívkou brain zajímalo, jestli s tím někdo už něco udělá. „Chodí třeba policisté pravidelně na psychotesty?“ ptá se.

Korte policejní zásah nijak nekomentuje, jen doporučuje čtenáři aby se ptal jinde. „Je zde Generální inspekce bezpečnostních sborů, jež je kompetentní s tím ‚něco‘ dělat. Na tuto instituci se můžete obrátit se svým podnětem,“ odpověděl.

Podle občana z Domažlic máme v zemi málo policistů. „Nyní jsou kvůli imigrantům stahováni na hranice. Kolik jich zůstane v ulicích? Dělají policisté přesčasy, nebo kde se jich najednou vyrojilo tolik?“ ptá se občan, kterého zajímá, jestli by podle Korteho měla být povolána na pomoc i armáda.

Korte se odvolává na statistiky, že podle studie Ministerstva vnitra jsme na tom v počtu policejních jednotek na počet obyvatel velmi dobře, co se zemí Evropské unie týká. „Takže obavy jsou liché,“ dodává a ptá se občana, co si představuje pod armádní pomocí na hranicích. „Střílet do žen a dětí, které chtějí přejít přes území ČR do Německa či jinam?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…