Debil. Herec se v rozhovoru s Xaverem s politikou nemazal

26.06.2018 12:25

David Gránský je český zpěvák a herec. Jeho první debut byl v televizní soutěži X Factor, kde uspěl svým zpěvem. A jeho tvář je známá i z českých seriálů jako Vyprávěj, Ohnivé kuře nebo Modrý kód. O politiku se prý zajímá, ale nechce se k ní vyjadřovat. „Já chci spíš setrvávat v nějakých pocitech, který jsou pro mě fajn,“ říká David Gránský v rozhovoru pro televizi XTV.

Debil. Herec se v rozhovoru s Xaverem s politikou nemazal
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman a Xaver Veselý.

Gránský hned na úvod říká, že se úplně nedefinuje ani jako herec, zpěvák nebo moderátor. „Já mám takovej vnitřní boj, že vůbec vlastně nevím, co opravdu jsem,“ říká.  „V 26 už je to docela problém,“ kontruje moderátor hercovu absenci názoru.

Anketa

Těšíte se na vládu ANO a ČSSD s podporou KSČM?

hlasovalo: 11383 lidí

V interviewu se Gránského moderátor ptal na seriály, ve kterých herec hrál, a zda to není moc velká otročina. Na tuto otázku Gránský odpovídá, že je to otročina, ale placená otročina. Zde možná Gránský pochopil otázku jinak, protože říká: „Paní v supermarketu taky není pyšná, že pracuje za kasou nebo čistí v hotelu pozvracený koberce.“ Zřejmě se vyjadřuje k tomu, jak vnímá seriály z hlediska kreativity.

VIDEO ZDE

Na přetřes přišla i politika. Jako první se moderátor ptal Gránského na názor na své kolegy z divadla a televize: Jiřího Mádla a Evu Holubovou, kteří „jsou trubadúři a nesou ten prapor spravedlnosti“. „Je mi to úplně jedno,“ odpověděl diplomaticky Gránský a dodal: „Nepřísluší mi soudit jejich aktivity a jestli se chtějí politicky vyjadřovat, to je jejich věc.“

Herec v tomto ohledu prý žádné ambice nemá. Necítí se dostatečně zasvěcen. „Něco málo samozřejmě vím, mám na to svůj názor, nemám potřebu ho prezentovat a nutit, vnucovat lidem,“ brání Gránský soukromí svých názorů. Že se o veřejné dění zajímá Gránský potvrzuje.

Na otázku zda ho politika dokáže rozčílit odpovídá, že dokáže. Moderátor možná doufal, že herec zmíní jména jako Babiš, Zeman nebo Okamura, ale herec na otázku, co ho rozčiluje, neodpovídá. Opět, dle jeho slov, „odmítá vnucovat své názory“. Politika prý dělá mezi lidmi zlou krev.

„Já si o člověkovi myslím, že je hrozně fajn, pak mi řekne koho volil a rázem je to debil,“ vzácně si Gránský nebere servítky. Politický názor prý o člověku vypoví dost věcí, a proto by se Gránský nerad příliš otvíral na toto téma. Moderátor nadhodil, zda se svým „géčkovým“ jménem nechce jít do politiky. „Ne, já bych tam neměl žádný kamarády,“ říká herec. „S kým bych si tam povídal, řekni mi jedno jméno?“ ptá se na oplátku moderátora.

Moderátor danému tématu nadále nedal spát: „Prý, když moderuje, tak by dokázal i lidi přesvědčit.“ „To je všechno herectví,“ odpovídá Gránský. „Takže tomu nemám věřit?“ ptá se moderátor. „No, věř tomu, herectví je o tom, abych si získal tvojí důvěru a věřils mi všechny moje emoce. Ale je to herectví,“ popisuje svou práci Gránský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…