Dělají tady bordel, popíjejí alkohol, obtěžují ženy... Obyvatelé menšího německého města si stěžují na africké migranty

13.02.2018 12:17

Další z německých měst otevřeně přiznává problémy s migranty. Dvacetitisícové bavorské město Donauwörth si stěžuje na nepřístojné chování zejména afrických migrantů na autobusovém nádraží. Více informací přináší deník Augsburger Allgemeine.

Dělají tady bordel, popíjejí alkohol, obtěžují ženy... Obyvatelé menšího německého města si stěžují na africké migranty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Ve městě funguje azylové centrum, ve kterém pobývá několik set migrantů a stížnosti na jejich chování v posledních měsících sílí. Zhoršená bezpečnostní situace je viditelná zejména na místním autobusovém nádraží, kam se především afričtí migranti s oblibou stahují. Vedle místních obyvatel a řidičů autobusů již připouštějí „jisté problémy“ také policisté, kteří musí přijíždět řešit různé přestupky proti zákonu na nádraží čím dál častěji.

Šéf místní policie bez politické korektnosti konstatuje, že problémy dělají především azylanti z Afriky, kteří jsou ubytováni v blízkých kasárnách Alfreda Delpa. Dlouhé měsíce si cestující i řidiči stěžují na chování afrických migrantů, kteří se opíjejí přímo na nádraží, dělají hluk, vyvolávají konflikty s okolím a navíc obtěžují ženy. Včera dlouhotrvající konflikty vyvrcholily, když byla policie povolána na nádraží hned čtyřikrát.

Jak říká zdejší obyvatel Thomas Scheuerer, autobusové nádraží se stalo místem, které mu se začínají lidé vyhýbat. „Když se stanou terčem násilí či obtěžování ze strany afrických migrantů, raději se snaží potichu vypařit a policii často ani nevolají. Vědí, že se stejně nic k lepšímu nezmění,“ říká Scheuerer. Místní policie získala nedávno posily z Augsburgu a Königsbrunn, ale ani to zatím pro nápravu situace příliš nepomáhá.

Scheuererova slova potvrzuje také taxikář, pro kterého je autobusové nádraží klíčovým místem pro shánění klientely. „V posledních čtyřech měsících je to špatné. Srocují se tady desítky afrických migrantů, kteří dělají rámus, popíjejí alkohol a obtěžují ženy. Začíná to už před obědem a trvá do pozdních nočních hodin. Neděje se to sice každý den a ani počet migrantů není vždy stejný, ale už to začíná být opravdu neúnosné.“

Své zkušenosti svěřuje reportérovi deníku Augsburger Allgemeine pod příslibem anonymity také jeden z řidičů autobusu. Obává se, že by mohl přijít práci. „Neustálý hluk, popíjení alkoholu na nádraží i v autobuse. Na některých linkách ve večerních hodinách již raději nejsou nasazovány ženy. Netvrdím, že se všichni ti Afričani chovají špatně, ale s mnohými z nich je to opravdu těžké. Vznikají konflikty a situace je často velmi napjatá.“

Většinu ze zdejších migrantů tvoří lidé z Gambie, kteří mají jen malou šanci na udělení azylu. Podle oficiálních statistik získá v rámci celého Německa status uprchlíka méně než pět procent Gambijců. Včera se více než 150 z těch, kteří při své žádosti o azyl neuspěli, rozhodlo hromadně opustit město a vyrazit za štěstím do Itálie. Neobešlo se to bez dalších konfliktů a zásahu policie. Mnozí z místních obyvatel si však oddychli. S odchodem takového počtu Afričanů by se mohla situace vrátit do normálu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…