Do Česka dnes přiletí německá ministryně obrany

17.07.2020 6:50

Prahu dnes a v sobotu navštíví německá ministryně obrany Annegret Krampová-Karrenbauerová. Na ministerstvu obrany se dnes vpodvečer setká s českým ministrem obrany Lubomírem Metnarem (za ANO). Jednat by spolu mohli o bilaterální spolupráci, otázkách Evropské unii nebo o spolupráci v Severoatlantické alianci (NATO).

Do Česka dnes přiletí německá ministryně obrany
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Německá ministryně obrany do Česka přijíždí po pěti letech. Naposledy Česko navštívila v roce 2015 Ursula von der Leyenová, která v současné době vede Evropskou komisi. Krampová-Karrenbauerová ji ve funkci nahradila. S von der Leyenovou Metnar jednal loni v Berlíně.

Podle mluvčího ministerstva obrany Jana Pejška by ministr a ministryně obrany měli mluvit o vzájemné spolupráci, tedy například o společném výcviku jednotek nebo o spolupráci v obranném průmyslu. Například německá firma Rheinmetall Defence se uchází o největší českou zbrojní zakázku na dodávku obrněných vozidel pěchoty.

Ohledně aliančních záležitostí by tématem měla být bezpečnostní situace či společné působení českých a německých vojáků v rámci pobaltské předsunuté přítomnosti NATO v Litvě. Jednat budou i o prioritách německého předsednictví Evropské unie v oblasti obrany, o společném působení na misi v Mali, kterou česká armáda v současné době vede nebo o spolupráci v bojové skupině EU, ve které od začátku července čeští vojáci pod německým vedením působí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…