Drsná odpověď Michalu Horáčkovi: Zamyslete se, co jste dělal před rokem 1989...

04.12.2017 12:54

Andrej Babiš ČTK sdělil, že požádá KSČM, aby zvážila nominaci někoho jiného než Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Babiš tak reagoval na výzvu prezidentského kandidáta Michala Horáčka. ParlamentníListy.cz získaly odpověď předsedy komunistů Vojtěcha Filipa, podle něhož je Horáčkova výzva „součástí jeho prezidentské kampaně“ a „snahou o vlastní zviditelnění“. O možné výměně Ondráčka hodlají komunisté jednat zítra během setkání svého poslaneckého klubu.

Drsná odpověď Michalu Horáčkovi: Zamyslete se, co jste dělal před rokem 1989...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Prezidentský kandidát, textař a podnikatel Michal Horáček požádal šéfa hnutí ANO a možného budoucího premiére Andreje Babiše o stažení komunisty Zdeňka Ondráčka z čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Připomněl podle informací ČTK to, že se Ondráček jako člen pohotovostního pluku v roce 1989 zúčastnil zásahu proti demonstrantům. Babiš sdělil, že pověří Jaroslava Faltýnka tím, aby s KSČM o možné výměně Ondráčka na tomto postu jednal.

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa se jedná o Horáčkovu prezidentskou kampaň. Poslanecký klub KSČM se podle Filipa sejde zítra a Babišovu žádost bude řešit. „Tam se dohodneme, jestli nominaci změníme, nebo nezměníme,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Filip. „O nominacích rozhoduje poslanecký klub hlasováním a ten se schází zítra. Vyjádříme se na tiskové konferenci,“ sdělil nám Filip po telefonu.

„Já to opravdu považuji za součást prezidentské kampaně. Pan Horáček se ani jinak zviditelnit neumí. Ať se zamyslí nad svou minulostí před listopadem 1989,“ upřesnil  ParlamentnímListům.cz předseda KSČM Vojtěch Filip. Michal Horáček si před rokem 1989 podle zjištění týdeníku Euro přivydělával jako sázkař na dostizích v Chuchli. To bylo socialistickým režimem postihováno a mohlo k němu přitáhnout pozornost STB, která údajně Horáčka chtěla získat ke spolupráci, jak píše Euro. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…