Dva přistěhovalecké klany si daly po čuni. V tomto německém městě je to prý na denním pořádku

05.06.2017 9:27

Pozornost celé Evropy po teroristických útocích v Manchesteru a Londýně směřuje na Velkou Británii. Poklidný život původního obyvatelstva je však ohrožován i v dalších zemích. V pátek večer se stal svědkem brutální rvačky migrantů německý Gelsenkirchen.

Dva přistěhovalecké klany si daly po čuni. V tomto německém městě je to prý na denním pořádku
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Situace kolem imigračního centra pro cizince v Dědinách.

V centrální části města došlo v pátek večer k násilné konfrontaci mezi libanonskými a syrskými přistěhovalci. Policie dorazila krátce po sedmé hodině večerní na místo podél frekventované ulice Beskenstraße, kde od sebe musela doslova odtrhávat asi patnáct osob. Syrští a libanonští přistěhovalci v rámci „věcné argumentace“ používali vedle svých pěstí také nože. Dva účastníci „disputace“ byli zraněni v důsledku pobodání.

Policie dorazila na místo v hojném počtu, takže se jí podařilo násilnosti ukončit velmi rychle. Čtyři násilníci byli zatčeni a je proti nim vedeno trestní řízení. Podrobnější informace k nebezpečné rvačce zatím nejsou známy. Vyšetřovatelé zatím jen médiím prozradili, že se proti sobě postavily dvě skupiny přistěhovalců. Jak píše internetový server Westdeutsche Allgemeine Zeitung, podobné záležitosti nejsou na Beskenstraße ničím výjimečným.

„Obdobné incidenty se v této části města dějí téměř každý den. Policie musí okolí ulice Beskenstraße pravidelně monitorovat pomocí hned několika hlídkových vozů. Místní obyvatelé hovoří o tom, že se poblíž prodává kradené zboží. Až další vyšetřování prokáže, jestli byla důvodem k hromadné bitce tato kriminální činnost,“ konstatuje německý server. K násilnostem mezi větším počtem přistěhovalců z Blízkého východu došlo v Německu jen před několika málo dny.

Jak redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala, do hromadné bitky v lokalitě Mülheim an der Ruhr se na konci května zapojilo dokonce osmdesát členů dvou libanonských klanů. Ani v tomto případě není zcela zřejmé, proč se původně konflikt mezi několika mladíky rozrostl do takových rozměrů. Vzhledem k velkému počtu násilníků se zdejší policii na rozdíl od kolegů z Gelsenkirchenu nepodařilo incident vyřešit ihned.

K policejnímu zásahu muselo být využito sto těžkooděnců, psi a navíc nad celou čtvrtí kroužilo několik vrtulníků. Přesto se pořádkovým silám podařilo rozlícené přistěhovalce zpacifikovat až po třech hodinách, po které na ně přistěhovalci házeli kameny, láhve či vajíčka. Celá čtvrť byla navíc na několik hodin neprodyšně uzavřena. Došlo také k několika zraněním na straně násilníků i zasahujících policistů. V poutech však nakonec skončili jen čtyři přistěhovalci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…