Dvanáct Iráčanů, které převáželi přes Česko, už našla německá policie

15.04.2019 23:11

Německá policie v sobotu v bavorském pohraničí v dodávce, která přijela z Česka, objevila 12 iráckých běženců -– deset dospělých a dva mladistvé. Za to, že se dostanou do spolkové republiky, zaplatili v přepočtu až 12 000 dolarů (308 000 korun) na osobu, uvedla dnes policie v tiskové zprávě. Turecký řidič vozu skončil ve vazbě.

Dvanáct Iráčanů, které převáželi přes Česko, už našla německá policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá policie

Dodávka s tureckou poznávací značkou policisty, kteří hlídkovali u hraničního města Furth im Wald (směr od Domažlic a České Kubice), zaujala v sobotu dopoledne tím, že působila jako přetížená.

Řidič se sice při kontrole prokázal platným pasem a vízem, brzy se ale ukázalo, že v nákladovém prostoru veze sedm dospělých mužů, tři dospělé ženy a dva mladistvé. Jen jeden z mužů se přitom mohl prokázat iráckým pasem.

Sedmačtyřicetiletý řidič se při výslechu přiznal, že si ho převaděči v Istanbulu najali, aby skupinu dovezl do Německa. Za každého měl obdržet 1 000 eur (25 600 korun). Všichni Iráčané už v Německu požádali o právní ochranu.

Lidé z Iráku patří mezi nejčastější žadatele o azyl v Německu už několik let. V březnu jich v zemi žádost podalo 1 027. Více žadatelů bylo jen z Nigérie a ze Sýrie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…