Ekonomka Šichtařová vypráskala Junckera: A tento marxista je placen z veřejných peněz!

26.11.2016 20:45

Dnešní smrt bývalého kubánského vůdce Fidela Castra komentovala řada světových i domácích politiků, ale také blogerů.

Ekonomka Šichtařová vypráskala Junckera: A tento marxista je placen z veřejných peněz!
Foto: Archiv MŠ
Popisek: Ekonomka a ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová

Například premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ke skonu Fidela Castra poznamenal, že odešel muž, jenž začal svou politickou dráhu jako revolucionář, který představoval naději pro část světa, ale skončil jako diktátor.

Slovenský premiér Robert Fico na sociální síti Facebook konstatoval, že Kuba pod vládou Fidela Castra nikdy nikoho neohrožovala. „Kuba nikdy nikoho neohrožovala a chtěla jen žít svůj život. Za tuto odvahu ji mnozí neoprávněně nenáviděli a nenávidí. Chci kubánskému lidu vyjádřit upřímnou soustrast, protože ztratil nositele této odvahy,“ napsal slovenský předseda vlády.

Fidel Castro byl brutální diktátor, který téměř šest desítek let utlačoval svůj vlastní lid, uvedl v reakci na smrt revolucionáře budoucí americký prezident Trump. Kubánce ujistil, že udělá vše pro to, aby přispěl k jejich svobodě, informovala agentura Reuters.

První a poslední prezident Sovětského svazu Michail Gorbačov ocenil Castra za to, že „posílil Kubu“ v období „tvrdé americké blokády“.

Ruský prezident Vladimir Putin označil zesnulého za upřímného a spolehlivého přítele Ruska a jeho jméno za „symbol celé epochy“.

Svůj komentář připojil také předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. „Smrtí Fidela Castra přišel svět o muže, který byl pro mnohé hrdinou,“ uvedl.

Na tato slova ale rázně reagovala ekonomka a blogerka Markéta Šichtařová. „Bolševik dělá hrdinu z diktátora. Aspoň víme, o čem ta EU je. Tento marxista je placen z veřejných peněz,“ uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…