Elity vám říkají lůzo. Lipovská odtajnila důvody. A už to vře

27.07.2021 10:18

Publicistka Monika Le Fay má za to, že ekonomka Hana Lipovská kandidující za Volný blok působí sice směšně, ale české společnosti možná ještě zavaří. Sama Lipovská svou kandidaturu popisuje značně odlišně. Tvrdí, že hodlá mluvit za dosud mlčící slušnou většinu národa.

Elity vám říkají lůzo. Lipovská odtajnila důvody. A už to vře
Foto: Radim Panenka
Popisek: Hana Lipovská na své tiskové konferenci

Monika Le Fay v textu na serveru Forum24.cz konstatovala, že žena, která přirovná české členství v EU k sovětské okupaci této země ze srpna 1968, což Hana Lipovská udělala, je k smíchu.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Jedním dechem však dodala, že i lidé, kteří jsou k smíchu, se mohou prosadit, získat vliv a pak celé společnosti pořádně zavařit. Své o tom věděli už lidé v Německu ve 30. letech minulého století, kde se k moci dral Adolf Hitler.

„Tohle dno společnosti (Volný, SPD, Trikolóra a spol.) kterému se dnes zatím jenom smějeme, nám ale v budoucnu může ještě pěkně zavařit. Mimo jiné je podpořili Csáková, agent Rony či arcibiskupství, na což spousta lidí bude slyšet stejně, jako na to slyšeli u Zemana (Bohdalka, Hůlka),“ napsala Le Fay.

Se zájmem proto bude sledovat, jak se ke kandidatuře Hany Lipovské ve volbách postaví katolická církev. Česká biskupská konference ji nominovala do Rady ČT a kardinál Duka se Lipovské opakovaně veřejně zastal.

Sama Hana Lipovská prohlašuje, že do Sněmovny kandiduje proto, aby mohla bojovat za lidi, kteří mají obavy z toho, kam se současný svět řítí, a mnohdy marně bojují proti zvůli úřadů.

To, proč kandiduje do Sněmovny za Volný blok Lubomíra Volného, shrnula do stovky let starého citátu anglického dramatika Williama Shakespeara.

„Kdo vydržel by kopance a výsměch doby, aroganci mocných, průtahy soudů, nadutost úřadů a ústrky, to slušnost věčně sklízí od lumpů,“ citovala Lipovská známého dramatika.

Chce také posílit řady slušných politiků, kteří se v bahně politikaření cítí se svou slušností osamělí.

„Viděla jsem stále znovu totéž. Strach, prospěchářství, intrikaření propojené s byznysem, nebo u těch poctivých a slušných pocit marnosti a osamění v boji,“ rozvedla myšlenku Lipovská.

Zvažovala prý i kandidaturu za jiné strany, ale jiní politici jí prý nedokázali předložit důkazy své osobní statečnosti, se kterou by se ztotožnila. Nedokázali ji přesvědčit, že jim jde o Českou republiku a české občany, nikoli jen o své vlastní zájmy.

Posledním impulsem pro ni prý byla demonstrace proti covidovým restrikcím, kde se lidé dovolávali své svobody.

„Chodila jsem po náměstí a neviděla jsem aroganci a nenávistnost profesionálních demonstrantů, které známe z televizí přenášených akcí, ale nadšené, radostné a pracovité lidi, kteří si vzali volno, aby jeli s dětmi a s vnoučaty do hlavního města, aby ukázali, že jim na naší zemi záleží. Ukázat těm nahoře, těm v Praze, že skutečně existujeme, že nejsme jenom čísla daňových výkazů. Tzv. elity označovaly bezostyšně za lůzu lidi, kteří na ně a pro ně pracují a kterým elity za jejich vlastní peníze škodí,“ pokračovala Lipovská ostře.

Hodlá se zasadit o to, aby byl hlas pracující, poctivé a mlčící většiny konečně slyšet.

„My nebudeme mlčet a nesmíme se bát,“ zdůraznila nakonec.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…