Exprezident Klaus se ve svém úsudku hluboce mýlí, říká poslankyně Majerová

06.09.2021 14:46

Bývalý prezident Václav Klaus prohlásil v rozhovoru pro Novinky.cz, že Trikolóra je po odchodu jeho syna Václava Klause ml. ochuzená a zásadně změněná. Netrvalo dlouho a ozvala se současná předsedkyně formace Trikolora Svobodní Soukromníci Zuzana Majerová Zahradníková. „S ohledem na to, že se jedná o jeho syna, je dle mého názoru tento výrok spíše pohledem otce, který do svého syna vkládal jisté naděje,“ soudí Majerová.

Exprezident Klaus se ve svém úsudku hluboce mýlí, říká poslankyně Majerová
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková, lídryně Trikolóry

Zuzana Majerová Zahradníková v rozhovoru pro Novinky.cz připustila, že bývalý prezident Václav Klaus dostal nabídku kandidovat za hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci do Poslanecké sněmovny. Ten se ale rozhodl nabídku nevyužít a netajil se ani důvody. 
 
„Nevím, jestli kandidovat za ochuzenou a zásadně změněnou Trikolóru po odchodu mého syna. Nechci podrývat šance Trikolóry. Politické a ideové základy byly postaveny velmi správně, je ale škoda, že nebudou mít sílu to prosadit. Bez angažmá svého syna nemám pocit, že se mám v pozměněné Trikolóře angažovat,“ řekl Václav Klaus
 
 
To si ale současná předsedkyně nenechala líbit. „Pan prezident Václav Klaus prohlásil, že po odchodu jeho syna je Trikolóra ochuzenou a zásadně změněnou politickou stranou. S jeho slovy zásadně nesouhlasím. Jsem přesvědčena o tom, že se ve svém úsudku hluboce mýlí. S ohledem na to, že se jedná o jeho syna, je dle mého názoru tento výrok spíše pohledem otce, který do svého syna vkládal jisté naděje,“ uvedla v exkluzivním prohlášení, které mají PL k dispozici. 
 

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí
Ta sice přiznává, že jí odchod prezidentova syna velmi mrzí, ale rozhodně prý nejsou politickým hnutím jednoho muže či ženy. 
 
„Byť to bylo po odchodu Václava Klause ml. náročné, podařilo se nám sjednotit několik relevantních pravicových a konzervativních politických stran, které hájí svobodu, prosperitu a suverenitu naší země. Do voleb jdeme jako sjednocená politická formace Trikolora Svobodní Soukromníci. Na rozdíl od ODS, kterou pan prezident zakládal, a která se dnes hrubě odchyluje od pravicového vidění světa, jsme připraveni tento prostor zaujmout a neústupně hájit skutečné konzervativní hodnoty,“ říká razantně Majerová Zahradníková. 
 
Připomeňme si, že Václav Klaus mladší oznámil svůj odchod letos v březnu. Na sociálních sítích oznámil, že se stahuje z veřejného života, že už nemá sílu dál vést Trikolóru, jelikož mu chybí energie. Osobní důvody, zklamání z vývoje české politiky i nemožnosti cokoli prosadit. Takové jsou či mohou být příčiny, které vedly Václava Klause mladšího k oznámení svého konce v politice.
 
 
Zakladatel Trikolóry a poslanec svým oznámením o ukončení politické kariéry a stažení se z veřejného života nepřekvapil jen veřejnost a příznivce. Šokováni byli prohlášením svého předsedy i spolustraníci a političtí partneři.
 
Zuzana Majerová Zahradníková byla poté pověřena vedením hnutí a na konci dubna 2021 pak byla zvolena řádnou předsedkyní hnutí.
 
„Bez ohledu na řeči pochybovačů, které z mnohých stran i úst zaznamenáváme, víme o tom, že velká část veřejnosti naši každodenní politickou práci i prezentaci programu a kvalitních osobností sleduje. Proto věříme tomu, že nám nadcházející volby poskytnou dostatečnou sílu k tomu, aby příští Poslanecká sněmovna nebyla od doby sametové revoluce poprvé bez skutečně pravicových poslanců,“ doufá Majerová Zahradníková. 
 
Formace Trikolora Svobodní Soukromníci slibuje, že bude bránit normální svět, peněženku občanů i podnikatelů a vzdorovat bruselskému diktátu. „Jsme autentickou politickou formací a pro voliče v Čechách na Moravě i Slezsku také alternativou vůči zavedeným politickým stranám,“ uzavírá. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…