FOTO Babišovi se daří. A nejde o politiku ani Agrofert. Podívejte se

01.02.2016 14:00

Restauraci, kterou vlastní ministr financí Andrej Babiš ve Francii, se podařilo získat druhou michelinskou hvězdu. Babiš o tom informoval na sociálních sítích.

FOTO Babišovi se daří. A nejde o politiku ani Agrofert. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Náš chef Nicolas právě získal druhou michelinskou hvězdu! Poprvé získala česká firma dvě,“ pochlubil se ministr financí na svém twitterovém a zároveň i na facebookovém účtu. A přidal několik fotografií, na kterých jsou vidět ukázky pokrmů restaurací servírovaných. Na další fotce na Babišově twitterovém účtu je pak skupinové foto personálu restaurace.

První michelinskou hvězdu získala Babišova francouzská restaurace před dvěma lety. Restauraci Paloma otevřel Babiš v červenci 2013. Jídla zde připravuje oceňovaný šéfkuchař Nicolas Decherchi, interiér navrhla Babišova žena Monika.

Jak ministr financí přiznal v únoru 2014 serveru iDNES.cz, restauraci otevřel vlastně náhodou. „Máme zde realitní byznys, kupujeme domy, předěláváme je a pak je prodáváme. Tak jsme to chtěli udělat i s tímto domem, ale všimli jsme si, že je u hlavní cesty a má výhled na Cannes, tak jsme se rozhodli jinak, byla to vše náhoda,“ řekl Babiš v roce 2013 Mladé frontě Dnes.

Do podniku prý tehdy investoval 2,5 milionu eur.

Na besedu v televizi se posilnil gulášem a sklenicí piva

Ministr Babiš je na sociálních sítích poměrně aktivní a často na nich zveřejňuje různé fotografie i ze svého soukromí. Naposledy na svém twitterovém účtu vyvěsil ve čtvrtek 28. ledna fotku talíře s knedlíky a gulášem a sklenicí piva. K tomu připsal: „Příprava na Máte slovo s paní Jílkovou – sledovat můžete dneska ve 21:15 na ČT1.“

Veřejnost zaujaly také jeho fotografie, na kterých se pochlubil novým pyžamem, které dostal pod vánoční stromeček.

Asi největší rozruch ale způsobily snímky, na kterých je zachycen, jak močí do veřejných záchodků na hudebním festivalu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…