FOTO Francois Hollande dvakrát jinak. Se Zemanem ve velké shodě. Ale Babiš? Raději prý nemluvit

05.08.2016 17:03

Prezident Miloš Zeman se v dějišti letních olympijských her v brazilském Rio de Janeiru setkal s francouzským protějškem Francoisem Hollandem. O něm se dnes poměrně nelichotivě zmínil na svém facebookovém profilu ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš.

FOTO Francois Hollande dvakrát jinak. Se Zemanem ve velké shodě. Ale Babiš? Raději prý nemluvit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Fitko, Korsika,“ sdílel snímek ze své dovolené zarostlý Babiš. Společně s ním je na fotografii mladší černovlasá žena. „Paní je naštvaná. Zdražili jí kvůli terorismu dovču v Thajsku – možná přijede do Prahy. Nesnáší neintegrované a Hollandea nazývá... No to ani nebudu říkat,“ podotkl Babiš. Co on sám paní odvětil, již nenapsal. Jak však poznamenávají někteří uživatelé, musel se s paní pohádat, neboť s Hollandem si prý rozumí. 

Odeslaný screenshot obrázek

V poněkud jiném duchu se o francouzském prezidentovi zmínil na svém twitterovém účtě prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Ten nejprve sdílel momentku zachycující českého prezidenta Miloše Zemana a Francoise Hollanda v evidentně přátelském rozhovoru. „Jednání s F. Hollandem bylo velmi otevřené. Témata: terorismus, brexit, situace v Turecku, Afghánistánu a protiruské sankce. Velká shoda,“ poznamenal později k setkání hlav států hradní mluvčí. 

Odeslaný screenshot obrázek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…