FOTO Šabatová s neziskovkami pohnaly kvůli muslimským šátkům ředitelku zdravotní školy před soud. Dorazila tam i snacha ombudsmanky a začala dělat divadlo pro kamery

02.11.2016 17:14

O čerstvé poznatky od soudu, u něhož byla projednávána žaloba somálské dívky na zdravotní školu, se podělila iniciativa Islám v ČR nechceme na svém facebookovém profilu. Dívka zažalovala školu kvůli tomu, že jí neumožnila při vyučování nosit hidžáb. V kauze figurovala ještě afghánská dívka, jež ale žalobu nepodávala.

FOTO Šabatová s neziskovkami pohnaly kvůli muslimským šátkům ředitelku zdravotní školy před soud. Dorazila tam i snacha ombudsmanky a začala dělat divadlo pro kamery
Foto: pixabay.com
Popisek: Muslimka - ilustrační foto

Z dřívějších slov ředitelky školy, která před soudem stanula, vyplývalo, že kauzu intenzivně rozdmýchávala zejména ombudsmanka Anna Šabatová. Právě ona vnesla do případu téma zákazu pokrývek hlavy ve školním řádu a navlékla na něj příslušné paragrafy antidiskriminačního zákona. Původně totiž podle ředitelky vůbec nešlo o pokrývku hlavy, ale o to, že dívky nedoložily potřebné dokumenty, konkrétně vysvědčení, která by je opravňovala studovat na střední škole. Jedna z nich pak udělala v ředitelně hysterickou scénu, ze které vyplynulo, že do školy chodit nechce. Téma pokrývky hlavy tak ředitelka ani neměla šanci vznést.

Více si přečtěte ZDE.

Soud byl pečlivě sledován. Zval na něj například školský expert ODS Václav Klaus mladší, který kauzu dlouhodobě sleduje, nebo zástupci iniciativy Islám v ČR nechceme. Ti také přinesli od soudu svědectví. „Ani jedna z aktérek šátkové kauzy prý neuměla pořádně česky, Somálka vůbec, a Afghánka minimálně – nezpůsobilé pro studium,“ psala v průběhu dne na facebookovém profilu iniciativa.

Somálka prý ani nebyla přijatou studentkou, a už přinesla formulář k ukončení studia, a to někým předvyplněný. „S odůvodněním, že studia zanechává kvůli nemožnosti nosit šátek. V kauze ucítily příležitost pro další byznys proimigrační neziskovky SIMI a META, které to celé rozjely jako ‚náboženskou diskriminaci‘,“ píše dále iniciativa na sociální síti.

Ředitelku školy přišly k soudu podpořit s transparentem studentky, které ji hájily i na kameru České televize.

Mnohem větší rozruch ovšem vyvolalala jiná návštěvnice líčení. Jak zaznamenali zástupci IVČRN: „U soudu se demonstrativně předvádí se šátkem na hlavě snacha Šabatové – Monika Horáková, manželka Michala Uhla, od roku 2014 zastupitelka městské části Praha 2, členka předsednictva Strany zelených.“

„Všechny etnobyznys a neomarxistické struktury vzorně spolupracují, aby si rozšířily pole působnosti a získaly nové možnosti, jak šikanovat a diktovat lidem svoje představy o světě. Tlak na soud bude obrovský, umění mediálně vydírat a manipulovat mají tihle lidé zmáknuté dokonale!“ poznamenali k tomu.

Celé znění příspěvku iniciativy Islám v ČR nechceme na jejím facebookovém profilu:

Čerstvé drby ze soudu: Ani jedna z aktérek šátkové kauzy prý neuměla pořádně česky, Somálka vůbec, a Afghánka minimálně - nezpůsobilé pro studium. Somálka, aniž by už byla přijatou studentkou, přinesla formulář k ukončení studia, a to někým předvyplněný, s odůvodněním, že studia zanechává kvůli nemožnosti nosit šátek. V kauze ucítily příležitost pro další byznys proimigrační neziskovky SIMI a META, které to celé rozjely jako "náboženskou diskriminaci".

U soudu se demonstrativně předvádí s šátkem na hlavě snacha Šabatové - Monika Horáková, manželka Michala Uhla, od roku 2014 zastupitelka městské části Praha 2, členka předsednictva Strany zelených.

Všechny etnobyznys a neomarxistické struktury vzorně spolupracují, aby si rozšířily pole působnosti a získaly nové možnosti, jak šikanovat a diktovat lidem svoje představy o světě. Tlak na soud bude obrovský, umění mediálně vydírat a manipulovat mají tihle lidé zmáknuté dokonale!

Paní ředitelku přišly podpořit studentky zdravotní školy a zastaly se jí i svým vyjádřením na kamery.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…