FOTO Zeman s Michalem Davidem, Petrou Kvitovou či mocným mužem. Na uzavřené akci všem oznamoval, že...

12.09.2018 4:43

EXKLUZIVNĚ (FOTO, VIDEO) Barbora Strýcová, Petra Kvitová, Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Kateřina Siniaková. Jména, která zná celý svět. Nejen ten tenisový. České hvězdy se v úterý odpoledne sešly v areálu prezidentského zámku v Lánech na již druhém ročníku tenisového turnaje „Lány open“. Miloš Zeman vše sledoval a po skončení rozdával poháry. Během následného neformálního posezení u grilovaného kuřete všem zahrál Michal David. A přede všemi tam zazněla jedna věc týkající se Jiřího Ovčáčka.

FOTO Zeman s Michalem Davidem, Petrou Kvitovou či mocným mužem. Na uzavřené akci všem oznamoval, že...
Foto: Hanka Brožková KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Lánech hostil už druhý ročník tenisového turnaje “Lány open”

Jak na sociálních sítích uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček, tenisový turnaj „Lány open“ se pomalu stává tradicí. Letos k lánskému zámku zavítalo ještě víc sportovních celebrit než v roce minulém. Na kurtu spolu soupeřily dvojice Kateřina Siniaková a ministr školství Robert Plaga proti Romanu Vikovi a Barboře Strýcové. Druhá dvojice byla vítězná. 

Anketa

Chcete, aby Česko dočasně přijalo 50 dětí ze Sýrie, jak navrhuje europoslankyně Šojdrová?

5%
95%
hlasovalo: 14273 lidí

„Kdyby hrál ještě dvě hodiny, tak vyhrál,“ komentoval výkon ministra Plagy evidentně dobře naladěný prezident Zeman. „Nejkrásnější účastník turnaje nakonec. Blahopřeji a ať se vám daří!“ řekl Báře Strýcové prezident. 

Mezi diváky nebyl pouze prezident republiky s nejbližšími spolupracovníky a přáteli, ale další zvučná jména českého tenisu. Po boku hlavy státu utkání sledovali Petra Kvitová, Radek Štěpánek a Tomáš Berdych. Vše koordinoval sportovní manažer Miroslav Černošek, vlivný muž, který dokázal českému sportu vypěstovat největší hvězdy a například dostat do České republiky nejlepšího běžce světa Usaina Bolta.

Kvitová, která letos dorazila v roli divačky, si během minulého ročníku aktivně zahrála a turnaj vyhrála spolu s Miroslavem Sklenářem, tehdejším šéfem hradního protokolu. Stejně tak Radek Štěpánek v minulém roce hrál. „Mně se to strašně líbí, protože na rozdíl od Wimbledonu to tady hrají s humorem, úsměvem a radostí,“ říkal ke zúčastněným během minulého ročníku Miloš Zeman.

Po předání pohárů všem zúčastněným z rukou prezidenta získal ke svému překvapení čestný pohár i hostitel akce, prezident Zeman. Záhy všechny pozval na „grilované kuřátko“, které bylo k dispozici i v minulém roce. 

Velký rozdíl spočíval v následném kulturním programu. Mezi diváky turnaje byl totiž Michal David, který po skončení hry usedl za klávesy a zahrál několik svých hitů. Poslední z nich věnoval prezidentu republiky, kterému popřál, aby tu s námi byl nonstop.

Kromě tenisu se ale řešilo ještě jedno téma. Přestup mluvčího Jiřího Ovčáčka ke katolické církvi. O rozšíření novinky mezi hosty se hlasitě postaral sám prezident, který to oznámil ještě před prvním podáním. 

„Jiří Ovčáček přestoupil ke katolické církvi! A biskup husitské církve (kde byl původně členem, pozn. red.) poté vydal prohlášení, že husitské církvi se ulevilo a katolickou církev čekají těžké časy. Blahopřeji, Jirko!“ oznámil přítomným Miloš Zeman. 

K tématu se vrátil ještě během skromného rautu, kdy aktuální zprávu oznamoval později příchozím. Rozzářený Zeman to jednomu z hostů prezentoval jako „přestup století“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…