Fiala jako Hácha? Kdo vás k tomu nutí, řekněte to! Výzva premiérovi od Jaroslava Foldyny

07.01.2024 10:05 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) se po celou dobu své funkce snaží, aby dopady války, která se nás, stejně jako všechny předchozí, vůbec nemusela týkat, byly nejen co nejdrtivější, ale abychom se sami stali jejím aktivním aktérem, uvádí ve svém facebookovém komentáři poslanec SPD Jaroslav Foldyna. Ten předsedu vlády vyzývá, aby přiznal, zda tak činí pod vlivem cizích mocností. Zároveň jej vyzývá k odstoupení, pokud jsou jeho politické kroky motivovány osobními ekonomickými zájmy, nebo touhou po moci. Nabídl porovnání s protektorátním prezidentem Emilem Háchou, který sehrál roli obětního beránka.

Fiala jako Hácha? Kdo vás k tomu nutí, řekněte to! Výzva premiérovi od Jaroslava Foldyny
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Premiér Petr Fiala na mimořádné tiskové konferenci.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39604 lidí
„Emil Hácha nastoupil do funkce v okamžiku, kdy naše zem byla našimi dosavadními spojenci (mimochodem; jde o stejné spojence, které máme dnes) předhozena Hitlerovu Německu k volnému nakládání, a z Československa se stal Protektorát. Emil Hácha se po celou dobu své funkce snažil ze všech svých sil, aby dopady této skutečnosti byly na národ co nejmenší, aby lidé zůstali jednotní, aby nezapomněli, kdo jsou,“ uvádí poslanec Foldyna.

„Emil Hácha se snažil, aby země, jíž reprezentoval, byla válkou, probíhající v podstatě po celé planetě, zasažena co možná nejméně. Emil Hácha, který byl po celou dobu výkonu své funkce pod nepředstavitelným tlakem okupantů, a to včetně jejich ozbrojených složek, se ze všech svých sil snažil ochránit svůj národ a svoji zem před katastrofou, a na konci jeho prezidentování se obyvatelé Čech, Moravy a Slezska vydali po cestě ke svobodě. Sám Emil Hácha, jak už to v dějinách často bývá, posloužil v té době poválečným ,válečníkům' jako obětní beránek," dodává.

V případě premiéra Petra Fialy poukazuje na to, že v době války směřují jeho kroky opačným směrem a tím nás vede k národní zkáze. „Petr Fiala nastoupil do funkce v okamžiku, kdy Česká republika byla vcelku svobodnou, suverénní a prosperující zemí. Petr Fiala se po celou dobu své funkce snaží, aby dopady jedné z mnoha válek na území bývalého SSSR – tedy války, která se nás, stejně jako všechny předchozí, vůbec nemusela týkat, byly nejen co nejdrtivější, ale abychom se sami stali jejím aktivním aktérem. Petr Fiala se po celou dobu své funkce snaží lidi štvát proti sobě, podniká veškeré kroky k likvidaci české národní identity, politické suverenity i ekonomické prosperity. Petr Fiala převzal svobodnou, suverénní a prosperují zemi a aktivně pracuje na tom, aby z této země byl na konci jeho premiérování nesvobodný a zchudlý protektorát,“ konstatuje člen SPD.

Pro Fialu přidává následující výzvu. „Vážený pane premiére, pokud jste byl, či stále jste, podobně jako byl prezident Hácha, cizími mocnostmi, korporacemi, či kýmkoli jiným, pod pohrůžkou nucen činit politická rozhodnutí, která neodvratně vedou k naší národní zkáze, řekněte to. Řekněte nám veřejně, kdo, jak a k čemu Vás nutí a já Vám garantuji, že se za Vás nepostavím jenom já, že se za Vás nepostaví jenom celá naše politická scéna, já Vám garantuji, že se za Vás v takovém případě postaví celý náš národ. Češi, Moravané a Slezané už mnohokrát prokázali, že si své svobody, státnosti a prosperity vysoce cení a že jsou si také dobře vědomi zodpovědnosti, kterou mají ke generacím svých předků i generacím svých potomků.

Vážený pane premiére, pokud ovšem své politické kroky činíte pouze z důvodů tak nízkých a hanebných, jako jsou například jen Váš osobní ekonomický prospěch, anebo naplnění neovladatelné touhy po moci, či vysoké státní funkci, žádám Vás, abyste okamžitě odstoupil. Dřív, než bude pozdě,“ zakončuje poslanec Jaroslav Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

i když je Hácha trochu kontroverzní osobnost,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseaspan , 07.01.2024 12:34:31
vždy se snažil pomoci Čechům. Srovnávat Fialu s Háchou je pro Háchu urážkou. Hácha na výběr neměl, Fiala ano a vybral si tu nejhorší možnost.

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…