Fiala na sítích. Výsměch. Mlčím, ale nekecám, radí mu lidé

16.11.2023 22:31 | Monitoring

Premiér Petr Fiala rozesmál část internetu, zatímco jinou pobouřil. Po své pracovní cestě po subsaharské Africe se na sociální síti chlubil domluvenou zakázkou pro českou firmu, která ale bohužel není česká.

Fiala na sítích. Výsměch. Mlčím, ale nekecám, radí mu lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

V rámci své týdenní cesty po subsaharské Africe se premiér Petr Fiala setkal v Abidžanu, největším městě Pobřeží slonoviny se svým protějškem, předsedou vlády Robertem Beugréem Mambéem, společně řešili mimo jiné podporu českých firem v Pobřeží slonoviny.

„V Abidžanu se nám podařilo významně podpořit především dopravní průmysl. Věřím, že přímo tady ve městě by mohly v blízké budoucnosti městskou dopravu zajišťovat autobusy IVECO české výroby. Udělali jsme některé kroky k tomu, aby se tento kontrakt podařilo dotáhnout do konce. Je tady obrovský zájem o spolupráci ve zdravotnictví, zemědělství, a jak se ukázalo, tak i v bezpečnosti v obranném průmyslu,“ uvedl premiér Fiala.

Jeho vyjádření na sociální síti ale vyvolalo obrovský poprask. Ve skutečnosti se premiér Petr Fiala chlubil firmou IVECO, ale jde o francouzskou firmu, která v České republice vyrábí v bývalé Karose.

Fiala tak lidem na sociálních sítích opět nabil munici a internet zaplnily vtipy.

Rýpnutí do dalšího z přešlapů předsedy vlády si neodpustil ekonom Pavel Šik. „Když to se řekne, nedělejte si z premiéra legraci. Když si z něho dělá legraci jeho vlastní PR tým, co mu píše posty na Twitter/X, když už tam teda jede a nic nezařídí, tak alespoň mlčím, ale nekecám,“ napsal na svůj facebook a poukázal na to, že za firmou Iveco stojí Francouzi.

Lidé se bavili i sdílením videem „českých autobusů IVECO v Africe, první speciální městská úprava Fiala Bus“.

„Premiérská SPECIÁLNÍ EDICE,“ popisuje Jan Kadlec záběr autobusu, z jehož oken vyskakují Afričané.

„Tak, pane profesore, ještě natočit film ‚Vzpomínky na Afriku‘ s Nutellou,“ rýpl si Petr Germanič do Fialova srovnávacího nákupu českých a německých potravin, kde v hlavní roli byla drahá Nutella.“

„Iveco není Česká firma, pane premiére, za jakou zemi jste tam byl?“ utahoval si z premiéra David Hromas.

„Výborně, díky za podporu českého exportu!“ nevycházel z údivu ze slov Petra Fialy komentující Jiří Stejskal.

Padlo podezření i na rozpolcenou osobnost Petra Fialy: „Není Fiala schizofrenik? Jeho komentáře jsou určeny jeho druhému já, neboť ostatní to vidí jinak,“ vtipkoval Jaromír Klozar.

„Tohle je fakt neštěstí“, „Ostuda“, konstatovali další diskutéři na adresu premiéra. Jiní zvolili vůči Fialovi ostřejší rétoriku a nazvali jej „idiotem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fiala účast na slavnostech, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFero , 17.11.2023 10:16:34
není a nebude protože se bojí lidí ulízaný signalista , nejhorší předseda vlády jaký kdy byl

|  8 |  0

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…