Fischer volil Drahoše, sám bude dál politicky aktivní

26.01.2018 17:05

Neúspěšný prezidentský kandidát Pavel Fischer dal dnes svůj hlas v mateřské škole v pražských Pitkovicích Jiřímu Drahošovi. Podle Fischera je mu programově nejblíže. Bývalý velvyslanec, který v minulosti působil na Pražském hradě v týmu prvního českého prezidenta Václava Havla, chce dál aktivně působit v politice.

Fischer volil Drahoše, sám bude dál politicky aktivní
Foto: Vít Hassan
Popisek: Pavel Fischer po natáčení debaty na TN.cz

„O svých plánech řeknu brzy. Počkám si také, jak volby dopadnou, to pro mne bude určité politické zadání do budoucna. Překvapilo mě, že mě podpořilo přes půl milionu voličů, a to není podle mne zadání pro to, abych se stal někde úředníkem. To je politický mandát a jako s politickým mandátem s ním budu také pracovat,“ řekl Fischer novinářům.

V prvním kole prezidentské volby skončil Fischer na třetím místě se ziskem 10,23 procenta hlasů. Volilo ho 526.694 lidí.

Fischer řekl, že očekává mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem vyrovnaný souboj. Čtvrteční televizní debata se mu velmi líbila a Česká televize v ní podle něho obhájila poslání média veřejné služby. „Ta debata mi přišla docela vyrovnaná, zdálo se mi, že oba hrají opatrně, jako kdyby nechtěli udělat chybu. A nakonec atmosféra byla vcelku důstojná, mám-li to srovnat s tím, co jsme viděli předtím za cirkus,“ připomněl úterní debatu na Primě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…