Foldyna po volbách ministrem vnitra? Padlo před kamerou

26.12.2023 12:25 | Monitoring

Poslanec SPD Jaroslav Foldyna by v případě, že by jeho hnutí bylo u moci, chtěl ministerstvo vnitra. Po příštích sněmovních volbách by hnutí chtělo jednoznačně být ve vládě, dodává. „V politice je možné všechno," říká Foldyna.

Foldyna po volbách ministrem vnitra? Padlo před kamerou
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jaroslav Foldyna

Foldyna se v rozhovoru pro Datarun.cz vyznal z toho, že v minulosti obdivoval ministra vnitra Salviniho. „Kdybych byl něčím, tak bych byl Salvinim v české politice," uvedl. Salvini byl v minulosti ministrem Italské republiky.

Foldyna hovořil také o kritice Tomia Okamury uvnitř SPD. Ta je podle něj přípustná, nikam by ale nevedla. „Můžu ho kritizovat. Já si ale nemyslím, že politika je o tom, že se vzájemně kritizují lidi prostřednictvím médií. To vede jenom k tomu, že veřejnosti ukážete, že ta parta je rozbitá," uvedl. 

On podle svých slov nebojuje s nikým - ani například s šéfem konkurenční strany PRO Jindřichem Rajchlem, jehož demonstrace se na jaře zúčastnil. „Já tady nebojuji s Rajchlem, já nebojuji s Babišem. Já tady přece bojuji s lidma, kteří ničí moji zemi, a ti sedí ve vládě," uvedl Foldyna.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57622 lidí
„Pořád hledáme něco v cizině, hledáme nějaké příklady, nebo se někomu podbízíme. Proč bychom to dělali? My máme svoji historii, své myslitele a měli bychom je vyzdvihávat. Národní stát má opodstatnění. To, že liberální demokracie likviduje národní státy a biologickou podstatu člověka a tradiční hodnoty, to má nějaký cíl. A já se toho nechci zúčastnit," zmínil Foldyna. 

A jaký je podle něj ten cíl? „Když vytvoříte beztvarou masu, lehce ji ovládáte. Neomarxisti to měli vždycky jaksi jako svůj cíl. Vytvořili uměle nějakou doktrínu, myšlenku, vytvořili si tady Green Deal. My tady existujeme miliony let a sto padesát let, řekněme, tady někdo sleduje počasí. Sto padesát let v rámci těch milionů let je nula nula nic a oni vymyslí environmentální, ekologická opatření, která víceméně jsou politikum a vírou v něco, že možná to tak bude, ale koriguje to národní hospodářství, soudruzi rozhodli, že se nebudou používat fosilní paliva," řekl Foldyna.

Podle svých slov se také bojí „nových Urválků”. Za něho považuje třeba kněze Tomáše Halíka kvůli jeho pohřbu na projevu Karla Schwarzenberga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Poslední věta článku je kouzelná. Kéž by to tak bylo!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 26.12.2023 13:28:30
Foldyna by byl neskonale lepší ministr vnitra než kdokoli, koho by dokázala vygenerovat Pětikoalice. Musíme je porazit!

|  23 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…