Francie a Německo jsou ostře proti přerozdělování uprchlíků. Ale...

01.06.2015 21:04

Francie i Německo jsou znepokojeni politikou EU, týkající se přerozdělování uprchlíků. Podle nich by bylo vhodné uvažovat i nad tím, jak která země již uprchlíkům vypomohla a odpíchnout se od toho. Informovala o tom agentura Reuters.

Francie a Německo jsou ostře proti přerozdělování uprchlíků. Ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Evropská komise minulý týden navrhla odlehčení zemím, které jsou první v řadě na nápor uprchlíků, tedy Řecku a Itálii, v rámci schématu přerozdělení čtyřiceti tisíc zájemců o azyl do celé Evropské unie.

Plán počítá s tím, že Francie a Německo, jakožto dva největší státy EU, pojmou 40% z celkového počtu azylantů.

Ministři vnitra obou zemí dali jasně najevo, že jsou připraveni návrh EU projednat a že je důležité do něj zahrnout veškeré snahy, které země podnikly pro pomoc uprchlíkům v nouzi.

Poukázali také na skutečnost, že skoro tři čtvrtiny celkového počtu uprchlíků žádají o azyl v pouhých pěti zemích. Těmi je Německo, Francie, Švédsko, Itálie a Maďarsko.

Od pátku evropské úřady zachránily přes pět tisíc uprchlíků, plavících se k nám přes Středozemní moře. K tomu však do tisíců stoupá počet těch, které se zachránit nepodařilo.

Jižní Evropa požaduje po EU pomoc s nastalým přílivem uprchlíků, ale mezitím v jiných zemích rostou protiimigrační nálady a na nich se vezou sílící politické strany, které v uprchlících vidí ekonomický problém a odmítají jejich přijetí.

Evropská komise navrhla rozdělit všech čtyřicet tisíc uprchlíků mezi jednotlivé státy na základě jejich ekonomické a populační situace a nezaměstnanosti, společně s počtem žádostí o azyl do konkrétních zemí.

Británie, Dánsko a Irsko jsou vyjmuti z této situace a na přerozdělováni těchto uprchlíků se nebudou žádným způsobem podílet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…