Francie hořela. Myslíte, že Česko nebude? Armáda odzbrojená, ta z USA nepomůže, říká Štefec

10.07.2023 8:12

MONITORING SÍTÍ Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec se ve svém komentáři na facebookovém profilu zaměřil na aktuální dění ve Francii. „Stovky francouzských občanů byly napadeny a zbity mladými útočníky, jejichž jedinou motivací bylo ničit, rabovat a probouzet strach. Byly také napadeny dvě desítky policejních služeben, z nichž rabující výtržníci ukradli zbraně, jimiž se později chlubili v ulicích,“ popsal Štefec, podle něhož nejbojovnější jádro tvoří muslimští mladíci s francouzskými doklady. A varuje, že něco podobného by se mohlo stát i v Česku.

Francie hořela. Myslíte, že Česko nebude? Armáda odzbrojená, ta z USA nepomůže, říká Štefec
Foto: Facebook
Popisek: Jaroslav Štefec

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25765 lidí
„Nedokážu posoudit, nakolik si obyčejní Francouzi, kteří se (ostatně podobně jako my, Češi) stále častěji dostávají ve vlastní zemi do pozice odstrkované menšiny, užívají aktuální dopady desetiletí neomezované imigrace, sociálního inženýrství zvaného multikulturalismus a cílené úřední ‚slepoty‘ vůči rostoucímu počtu kriminálně i nábožensky motivovaných trestných činů, páchaných muslimskými přistěhovalci a jejich potomky. Při posledních nepokojích je to stálo půl tisícovky zraněných policistů, přes tisícovku zničených a vyrabovaných obchodů, více než šest tisíc zničených převážně osobních vozidel, a také (zřejmě v rámci ‚kulturního obohacování‘) několik vypálených knihoven a vykradených muzeí,“ píše Štefec.

„Samotná smrt Nahela M., mladíka s alžírskými kořeny a pestrým trestním rejstříkem, který zemřel na předměstí Paříže po výstřelu policisty z bezprostřední blízkosti poté, co se pokusil ujet při dopravní kontrole, byla podle všeho jen vhodnou záminkou k cílevědomému ‚nastartování‘ násilných nepokojů, které se velmi rychle rozšířily po celém území Francie. Výzva k uklidnění situace, s níž se na běsnící skupiny násilníků obrátili Nahelovy rodiče, se logicky zcela minula účinkem a ke zklidnění situace pomohla až hrozba ostrého použití zbraní ze strany policie a nasazení armády,“ popisuje.

„Stovky francouzských občanů byly napadeny a zbity mladými útočníky, jejichž jedinou motivací bylo ničit, rabovat a probouzet strach. Byly také napadeny dvě desítky policejních služeben, z nichž rabující výtržníci (nikoliv ‚protestující aktivisté‘, jak je zpočátku nazývala naše ‚demokratická‘ média) ukradli zbraně, jimiž se později chlubili v ulicích. A tuto ‚zábavu‘ si neužívali jen Francouzi. Podobné problémy, signalizující postupnou ztrátu kontroly úřadů, se objevily i v Belgii a Švýcarsku. Paradoxně nejbojovnější jádro loupeživých tlup výtržníků, alespoň prozatím, netvoří ‚čerství‘ imigranti z Afriky či Středního východu, ale muslimští mladíci s francouzskými doklady, jejichž rodiny žijí v zemi galského kohouta už po několik generací. Stejně tak se může úředně jednat o Belgičany, Švýcary, Němce nebo dokonce Čechy, přestože jejich etnický původ bude zcela odlišný,“ zmiňuje.

„Vůči těmto procesům, které bez ohledu na válku na Ukrajině nejen stále probíhají, ale pod kouřovou clonou milionů ukrajinských běženců, pohybujících se jen s minimální kontrolou po celé Evropě, dokonce výrazně akcelerují, není samozřejmě imunní ani ČR. A naší politické reprezentaci rozhodně nelze vytknout, že by se nesnažila co nejrychleji dohnat čtyřicet let multi-kulti náskoku západoevropských zemí. Alarmující je fakt, že snahy o zajištění dostatečného počtu přiměřeně naladěných ‚obohacovačů‘ doprovází bezhlavé odzbrojování a definitivní likvidace už tak téměř nulové schopnosti naší armády bránit území českého státu. Spolu s dlouhodobým poklesem akceschopnosti policie a zpravodajských služeb to pro nás nevěstí nic dobrého. V tomto kontextu je na francouzských událostech varující zkušenost tamější policie, která v jejich průběhu zabavila zbraně (konkrétně se jednalo o odstřelovací pušky a lehké protitankové prostředky) prokazatelně pocházející ze západních dodávek pro Ukrajinu. Kolik takových zbraní se aktuálně pohybuje mimo jakoukoliv kontrolu (nejen) Evropou a kam směřují, to se nikdo neodvažuje veřejně ani odhadnout. Podle dostupných informací se může jednat o desítky tisíc kusů různých typů střelných zbraní, stovky tisíc nábojů a také desítky až stovky kusů moderních protitankových a protiletadlových kompletů,“ dodává.

„A pokud se snad někdo domnívá, že naši bezpečnost zvýší případná ratifikace smlouvy o neomezené vojenské přítomnosti armády USA na našem území, je na těžkém omylu. Její znění jasně vylučuje jakékoliv zásahy americké armády do vnitřního dění v ČR, pokud jím nebudou bezprostředně ohroženy zájmy Spojených států. Jednoduše řečeno, i kdyby hořela Praha, Američanům to bude úplně šumák,“ zakončil Štefec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…