Generál Pavel prozradil, co by na Hradě dělal. Ale hlavně mimo Hrad

22.11.2022 19:30

Zachovat chladnou hlavu a srozumitelně vysvětlovat problémy občanům. To mimo jiné by rád jako prezident splňoval generál Petr Pavel. Hlava státu by podle něj také měla být nadstranická a měla by získávat zahraniční partnery. Řekl to na tiskové konferenci ke své kampani, kterou mimo jiné odvysílala CNN Prima NEWS.

Generál Pavel prozradil, co by na Hradě dělal. Ale hlavně mimo Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta republiky generál Petr Pavel

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
„Princip, který by měl prezident v takové situaci, v jaké jsme, uplatňovat, je princip zachování chladné hlavy a srozumitelného vysvětlování problému občanům. Já chci být prezidentem, který bude aktivně komunikovat s lidmi a zejména v době krize mezi ně bude spíše přinášet klid než rozbroje a nepřátelství. Jedině zkušený a dobře informovaný prezident dokáže v těžkých chvílích spojovat a nešířit paniku,“ zmínil Pavel na tiskové konferenci ke své kampani na prezidenta. 

Prezident by měl podle něj být také nadstranický. „Prezident má naslouchat hlasům všech, kteří mají zájem o věcnou diskusi. A to bez ohledu na to, zda hájí zájmy koalice či opozice. Proto bych na Hradě pravidelně organizoval pracovní jednání s předsedy všech parlamentních stran,“ zmínil Pavel, že by se snažil zasypávat příkopy.

„Důležité je také získávat zahraniční partnery. Jednou z klíčových činností hlavy státu má být získávání partnerů. A k tomu mohu využít veškeré své kontakty a známost v zahraničí a také prezidentské cesty, abych dokázal srozumitelně vysvětlovat české zájmy a získával pro ně podporu našich spojenců. Abychom byli jako země úspěšní, naše vedení musí získávat oporu a respekt v zahraničí a k tomu má samozřejmě prezident aktivně pomáhat,“ řekl Pavel.

Hovořil i o zapojení občanů do krizových situací. „Úkolem prezidenta je také dát lidem pocit, že jsou součástí řešení problémů. Proto bych pravidelně navštěvoval regiony, debatoval s občany o aktuální situaci a nejenom vysvětloval, co se děje a co je potřeba dělat, ale také se jich ptal, zda kroky, které pro řešení konkrétní situace přijímá vláda, jim opravdu pomáhají,“ dodal Pavel. 

O ostatních kandidátech hovořit nechtěl. „Myslím, že je dobře, když se kandidáti zaměřují na sebe a předkládají občanům nabídku, protože o tom to je. Je to nabídka služby, ta služba obsahuje nějaké parametry a s těmi parametry by měl kandidát občany seznámit,“ zmínil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…