Hamplová završila Václavák: Pokud si politici našich vlajek nevšimnou tady, můžeme jim je donést až pod nos

11.03.2023 16:52 | Reportáž

Desetitisíce lidí dorazily na pražské Václavské náměstí na demonstraci Česko proti bídě, kterou svolala strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Náměstím se ozývalo volání Fuj, Hanba či Demisi, vše směřované proti vládě Petra Fialy (ODS). Vystoupila také senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

Hamplová završila Václavák: Pokud si politici našich vlajek nevšimnou tady, můžeme jim je donést až pod nos
Foto: Facebook JUDr. Ladislav Kosán
Popisek: Česko na prvním místě zaplnilo Václavské náměstí

„Je mi tady lépe než v Senátu. Ale je dobře, že mě tam Kroměřížsko vyslalo. Být přímo ‚v‘ je něco jiného. Jako příprava na to, co bude, je to velmi důležité. Proč tu jsem? Říkali mi mnozí, už bys mohla mít klid. Říkala jsem starostům na svých přednáškách: Nenechte si od státu všechno líbit. Stát bude dělat jen to, co mu dovolíte. Stát je tu pro nás, ne my pro ně,“ řekla senátorka Zwyrtek Hamplová. „Mí předřečníci už skoro všechno řekli, vám je zima, i když vás hřeje láska k tomu, o co nám tady jde,“ sdělila dále Zwyrtek Hamplová a hovořila o tom, že se hlásí k právnímu státu .

Velký potlesk pak získala, když prohlásila, že už se v Senátu necítí tak osamocena, ale že je tam s 12-13 kolegy, s nimiž si rozumí. „Musíme trvat na tom, že právní stát má určité hodnoty. Nás občany nelze ignorovat. Nelze nám namlouvat, že je tady jen jedna pravda. Mnozí to pamatujeme, a bylo to šílené. Chtěla jsem vás poprosit o jednu věc: Stůjte při nás. My nemůžeme být sami, ať se budeme snažit o cokoliv,“ sdělila Zwyrtek Hamplová. 

„Potřebujeme to, cítit vás za námi, cítit vás v zádech. Už jste tady, a je třeba, aby si toho všimli. Dnešní den je jenom začátek,“ dodala Zwyrtek Hamplová.

„Mám pocit, že naši politici si toho nevšimli, ale česká země nepatří politikům, ale nám občanům. I politici, i ti nejvyšší, i šéfové Sněmovny, Senátu, ministři, týká se jich platný právní řád, nemohou jej porušovat. I pro ně platí pravidla, oni nejsou nad právem. Ale hlavně, co bych jim chtěla zdůraznit. Hlavním městem není Washington, Brusel, Moskva ani Kyjev. Naším hlavním městem je Praha. A naše vlast se jmenuje Česká republika. A pokud si tady nevšimnou našich vlajek, můžeme dojít k nim až pod nos, aby si jich všimli,“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hamplová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKardio , 11.03.2023 17:32:59
Poprvé jsem ji viděl naživo. A je třeba uznat, že je to velmi racionální paní s kultivovaným projevem. Příští ministryně spravedlnosti!

|  12 |  0

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…