Havlův Špaček klove do Zemana: Ten člověk vypadá jako opilý i za střízliva

11.05.2013 21:12

Mluvčí bývalého prezidenta Havla Ladislav Špaček se v rozhovoru pro iDNES.cz vyjadřuje ke „kauze“ Miloše Zemana, kterého někteří podezírají, že byl během odemykání komnaty s korunovačními klenoty opilý. Mluvčí Hradu ovšem sdělila, že měl prezident virózu.

Havlův Špaček klove do Zemana: Ten člověk vypadá jako opilý i za střízliva
Foto: Martin Kovář
Popisek: Ladislav Špaček

Špaček rozhovor zahájil tvrdě. „Důstojnost od současného prezidenta nečekejte. Lid si zvolil toho, kdo je proslulý tím, že působí dojmem, že si dal panáka, a to i když třeba ve skutečnosti nepil,“ uvedl někdejší tiskový mluvčí Václava Havla. Prezident se podle Špačka otevření komnaty musí účastnit, i kdyby byl nemocen, a to už proto, že je jedním z klíčníků. „Je to natolik významný akt, že jej nemůže zrušit, i kdyby byl nemocný, nebo mu bylo špatně. Nemůže tam ale ani chybět, protože je držitelem jednoho ze sedmi klíčů,“ myslí si expert na etiketu.

Musel tam. Nebo možná nemusel

Za okamžik ale pro změnu připouští, že tam, pokud se necítil dobře, chodit nemusel. A upozornit ho na to může i jeho tým. „Pochopitelně, že tým kolem prezidenta ho může upozornit: Pane prezidente, nejste ve své formě, nechoďte tam. Ale to vždy záleží na tom, jakou důvěru má prezident k lidem kolem sebe. Jsou lidé, kteří si nedovolí prezidentovi nic říci, protože je, dejme tomu, velmi autoritativní, nebo k němu nemají vytvoření takový přátelský vztah,“ říká v rozhovoru.

Oficiální verzi Hradu Špaček přes všechny výhrady věří. „Nevidím sebemenší důvod, proč jim nevěřit, proč by si měli vymýšlet. Domněnka, že prezident dostal chřipku, přece není absurdní,“ myslí si. Na druhou stranu nevyloučil, že alkohol před aktem požít mohl. „Miloš Zeman se ale přece nikdy netajil tím, že si dá rád slivovici, becherovku a podobně. Vědělo se to o něm roky před prezidentskou volbou. Takže na tom neshledávám nic mimořádného, že si dá panáčka.“ 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…