Holohlavý Vít Bárta? Sázka na přímou volbu prezidenta

26.12.2012 20:15

„Klidně si oholím hlavu, jestli se stihne volba v řádném termínu,“ prohlásil Vít Bárta, poslanec za Věci veřejné. Odvážnou sázkou se tak zařadil mezi pesimisty, kteří nevěří, že první přímá volba prezidenta proběhne v řádném termínu. A to zejména kvůli zmatkům a nesrovnalostem, které ji doprovázejí.

Holohlavý Vít Bárta? Sázka na přímou volbu prezidenta
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

„Stejně jako jsem dal všanc svou kštici v případě, že ministr financí Kalousek vybere na zvýšení DPH o 16 miliard více, stejně tak ji dávám k dispozici v případě, že se stihne prezidentská přímá volba v řádném lednovém termínu,“ vsadil se Bárta.

Šifra mistra Henycha

A opírá se o soudní pře, které prezidentské volby zažívají. Za problematickou považuje zejména stížnost vyřazeného kandidáta Tomia Okamury k Ústavnímu soudu, který není vázán žádnými lhůtami.

Premiér Petr Nečas prý seřval ministra vnitra Jana Kubiceho a ten zase vyčinil řediteli odboru všeobecné správy Václavu Henychovi, který podle Bárty sedí na houpající se židli. „Magická Kubiceho, nebo chcete-li Henychova, šifra zamotala přímou volbu tak, že by to lépe nenapsal ani autor sci-fi,“ podotýká Bárta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…