Homosexuálové mohou být příkladem! Debata o „kojilkách“ v Rozhlase měla nečekaný průběh

17.04.2019 19:42

Redaktorka časopisu A2larm Saša Uhlová a publicistka Lucie Kmentová v Českém rozhlase debatovaly o tom, zda je správné kojit na veřejnosti a především zda je správné pořádat na toto téma demonstrativní happeningy. Od kojení se debata dostala až k homosexuálům.

Homosexuálové mohou být příkladem! Debata o „kojilkách“ v Rozhlase měla nečekaný průběh
Foto: ČPZP
Popisek: Kojenec - ilustrační foto

Je v pořádku kojit své dítě na veřejnosti, nebo není? A je správné kojící matky podpořit demonstrací „kojící guerilly“, která vyrazila maminkám na pomoc?

Uhlová má za to, že pondělní demonstrace kojících matek byla správná. „Kojíme mnohem déle, než kojily naše matky, tím pádem musíme kojit na veřejnosti, protože když člověk kojil měsíc a půl nebo dva měsíce, tak to mohly sedět doma,“ podotkla novinářka, podle které se špatně zachovala Raiffeisenbank, jejíž pracovník na Praze 1 kojící matku vyhodil ven. Banka měla ihned říci svému zaměstnanci, že toto se nedělá, a tím mohlo všechno skončit, soudí Uhlová.

Anketa

Je dobře, že Jaromír Jágr jede se Zemanem do Číny?

hlasovalo: 8510 lidí

„Ale kdyby tam nebyla ta akce, tak ta banka neudělá už žádný krok. Neomluví se té paní,“ zdůrazňovala Uhlová. Radikálnější akce podle ní prošlapává cestu dalším lidem, kteří by třeba jinak nenašli dost odvahy, aby projevili své názory. Podle Uhlové mohou být dobrým příkladem homosexuálové. Některý gay otevřeně, opakovaně a s chutí mluvívá o tom, že je homosexuál. A připravuje tím dalším gayům cestu k tomu, aby je společnost přijala. S kojícími matkami a s pondělní demonstrací je to prý stejné.

Banka se za chování svého pracovníka omluvila, ale Uhlové se to nezdálo dostatečné. Měla pocit, že toto téma banku spíš obtěžuje.

Uhlová má strach, že se matky s malými dětmi mohou stát nenávistným terčem veřejnosti, Už dnes se tímto terčem stávají Romové, hendikepovaní spoluobčané a další lidé, takže kojící matky mohou být další na řadě.

Anketa

Prospívá Vratislav Mynář prezidentu Zemanovi?

20%
80%
hlasovalo: 2258 lidí

Kmentová uznala, že kojit je přirozené, ale kojící happening z 15. dubna už byl podle ní za čarou, protože se to „celé vyhrotilo“. Ona sama kojí klidně i v tramvaji, když dítě potřebuje nakojit, a má to za normální, ale nepotřebuje kvůli tomu svolávat demonstrace. Toto vyhrocení se podle Kmentové může ve skutečnosti stát medvědí službou.

Uhlová uznala, že řadě lidí je téma kojení vlastně lhostejné a řadě lidí je vlastně jedno, když maminka kojí dítě např. v tramvaji. Pokud s tím má někdo problém, má se s tím pole Uhlové sám vnitřně srovnat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…