Horší než covid: Klaus leží, Česko se otřásá. Hamáček v ohni

24.02.2021 7:57

Covid prodělala už řada politiků. Nyní se nemocí nakazil bývalý prezident Václav Klaus. Reakce jsou různé. Někteří jen přejí brzké udravení, jiní žertují, Miroslav Kalousek neodolal a Klause poučil, aby nosil respirátor. Ale Jan Hamáček prohlásil, že by Klausovi lékařskou péči (kterou zatím zřejmě nevyžaduje) nejraději naúčtoval. A sklidil bouři.

Horší než covid: Klaus leží, Česko se otřásá. Hamáček v ohni
Foto: Repro IVK
Popisek: Exprezident Václav Klaus učí Transformační procesy ČR

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Včera přinesl server Lidovky.cz zprávu, že bývalý prezident Václav Klaus byl pozitivně testován na koronavirus. Vzhledem k tomu, že Václav Klaus se veřejně nechal slyšet, že se nenechá očkovat a s řadou opatření zavedených proti šíření covidu nesouhlasil (např. nošení roušky), nenechaly na sebe komentáře dlouho čekat.

V celé řadě z nich přáli lidé Klausovi bez okolků brzké uzdravení. Komentátor Jindřich Šídlo žertoval, že „Covid má Václava Klause“ a „Ani na vteřinku nevěřím, že covid může napadnout osmdesátiletého muže bez respirátoru. To je módní levičácká teorie...“ K oběma výrokům připojil, že bývalému prezidentovi přeje brzké uzdravení.

Se zlými myšlenkami koketoval starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS): „A teď nepřát starému Klausovi ten COVID. Pardon, já vím, že to by vás nikoho ani nenapadlo. Já v sobě hledám sílu a chtěl jsem se svěřit, ale došlo mi, že bych svěřoval něco, co nikdo jiný neprožívá a je to ubohé, tak to neřeknu. Ne, nepřeji mu to, jako vy mu to nepřejete nikdo.“

Někteří, jako například Miroslav Kalousek, neváhali Klause poučit. Bývalý šéf poslaneckého klubu TOP 09 taktéž přál lehký průběh a brzké uzdravení. „Noste respirátory a omezte rizikové sociální kontakty. Je úplně jedno, že nevěříte na Covid. Stačí, když Covid věří na vás,“ vzkázal. Václav Klaus ovšem existenci nemoci nikdy nepopíral.

U jiných vyvolala zpráva pocit zadostiučinění. „Karma je zdarma,“ projevil se proevropský aktivista Tomáš Peszyński.

Naopak ministr vnitra Hamáček nechtěl, aby karma byla zdarma. Připomenul svá listopadová slova, tedy že v případě onemocnění bývalého prezidenta to nebude jeho Institut, který mu bude lékařskou péči poskytovat. „Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval...“ řekl.

Tím Klausovi příznivce přinejmenším popudil. Prezidentův syn Václav Klaus mladší Hamáčkovi vzkázal, že až se bude účtovat, tak Hamáček bude platit stovky miliard korun za likvidaci země a tisíců lidí a za výběrové řízení na čínské školní testy a další věci. „Radši bych mlčel být Vámi. Když jste měl covid Vy, přál jsem Vám brzké uzdravení (a nic víc),“ připomenul poslanec.

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí
Ozval se také Petr Macinka, mluvčí Institutu Václava Klause. O poznání ostřeji. „A tak je to se všemi těmi zrůdami rudými, v tomto případě socialistickými. Nadstandard si nikdo připlatit nesmí, ale za nemoc by rovnou kasírovali, pokud možno nejlépe ty, kteří jim ten socialismus programově kazí,“ prohodil na adresu Hamáčka. Dodal, že když ministr vnitra mluvil o Institutu v listopadu, tak to nekomentovali.

A zeptal se, zda bude Hamáček ve své touze účtovat za životní styl i těm, kdo mají kvůli nadváze artrózu či ischemickou chorobu srdeční. „Hodláte rovněž bonifikovat každého, kdo v 80. letech věku v důsledku příkladně zdravého životního stylu a posilování vlastní imunity nikdy žádné významnější náklady zdravotnickému systému nepřinesl?“ zkoumal Macinka, jak moc je Hamáček názorově konzistentní.

„Chci věřit, že nejste takový hlupák a že podobné zprávy za vás na twitter píše nějaký bezcenný poradce. Očekávám, že se za tato jeho slova – jako člověk, který se ostatní snaží přesvědčit, že je slušný – omluvíte. A s chutí!“ dodal na závěr.

Velmi tvrdě odsoudil Hamáčka mediální expert Petr Štěpánek: „Jak se jinými slovy řekne zmrd všech zmrdů? Jan Hamáček. Aby se nedivil, až to my naúčtujeme jemu.“ Hamáčkova slova nenechala bez odezvy ani iniciativa Chcípl PES: „Honzo, tobě fakt není nic svaté co?! Jsi syčák a sysel! Koukni se na statistiky sebevražd, nouzových otevření bytů, rostoucí domácí násilí! To je tvoje práce! Máš na rukou krev. Krev českého národa, který tu škrtíš s Andrejem Babišem a Alenou Schillerovou – koukejte makat a pomoct lidem!“

Na závěr dodejme, že bývalý prezident včera odučil hodinu a čtvrt na téma Transformační procesy ČR pro Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické. Při lekci občas zakašlal, ale jinak učil bez viditelných těžkostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…