Hostivice dostane od Kellnerovy firmy 100 milionů, pokud odsouhlasí výstavbu

04.03.2012 13:39

Společnost PPF Real Estate, která je součástí podnikatelského impéria nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, chce investovat přes 100 milionů korun do veřejných ploch v Hostivici u Prahy. Peníze by měly směřovat na úpravu zeleně, vybudování sportovišť a dětských hřišť nebo opravy silnic. ČTK to řekl investiční manažer společnosti Tomáš Balvín. Firma v obci plánuje rozsáhlou výstavbu domů a golfového hřiště. Peníze do rozvoje obce chce dát po změně územního plánu, kterou pro uskutečnění projektu potřebuje.

Hostivice dostane od Kellnerovy firmy 100 milionů, pokud odsouhlasí výstavbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovce na pastvě

Společnost chce stavět v části Břve, která se nachází v okolí tří rybníků na okraji Hostivice téměř u hranic Prahy. Projekt počítá s vybudováním devítijamkového golfového areálu, rodinných domů s většími pozemky nebo kombinovanou výstavbou rodinných domů a viladomů. Podle firmy by v domech mělo celkem bydlet kolem 800 lidí. Nyní v části Břve žije kolem 200 lidí, v celé Hostivici kolem 7500.

PPF chce stavět na přírodní památce, tvrdí lidé z Hostivic

Proti záměru protestuje část místních obyvatel, podle nichž chce firma stavět v lokalitě, která je přírodní památkou a pro výstavbu tam podle nich nejsou vhodné podmínky. Obávají se zejména nekontrolovatelného rozmachu obce. "Většina (obyvatel) je nerozhodnutá a my chceme zjistit, co by je zajímalo a co od projektu očekávají," řekl Balvín. Firma jim proto dala dotazníky, které mají detailněji záměr investora představit. Obyvatelé se k tomu mohou obratem vyjádřit.

Plány PPF Real Estate jsou teprve na začátku a bude nutné, aby zastupitelé kvůli výstavbě odsouhlasili změnu územního plánu. "V dubnu nebo květnu bychom rádi předložili zastupitelstvu návrh s žádostí, aby případně zahájili jednání o změně," řekl Balvín. Kvůli tomu firma zatím nechce zveřejnit podrobnější plány, jak by měla nová čtvrť vypadat. Prý se budou postupně upravovat podle budoucích dohod s představiteli Hostivice a jejích obyvatel.

Pokud firma uspěje s územním plánem, investuje do obce 100 milionů

Se schválením změn územního plánu souvisí stomilionová investice, kterou firma chce zároveň dát do rozvoje obce. "Naše představa je taková, že prostředky do rozvoje budou uvolňovány postupně a souběžně s celým procesem správního řízení," uvedl Balvín. Obyvatelům Břví, které plánovaná výstavba postihne, prý také nabídnou kompenzační příspěvek, který by sloužil k výměně oken, kotlů nebo obnově fasád a střech. "Nebudeme vyplácet peníze, ale budeme proplácet faktury za konkrétní služby," dodal.

Společnost PPF Real Estate spravuje nemovitosti a developerské projekty mezinárodní investiční skupiny PPF. Tržní hodnota aktiv spravovaných PPF Real Estate se blíží 1,2 miliardy eur. Společnost patří mezi největší subjekty na trhu v ČR a střední a východní Evropě. V současnosti zajišťuje servis pro 77 projektů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…