Hradní adepti se budou ukazovat v televizi. ČT začíná vysílat spoty

29.12.2012 10:59

Česká televize dnes začne na kanálu ČT24 vysílat předvolební spoty devíti prezidentských kandidátů. Od 2. do 9. ledna je pak lidé uvidí na ČT1, informovala televize na svém webu. Ve veřejnoprávní televizi se budou kandidáti objevovat se svými půlminutovými nebo minutovými příspěvky. Lidé si poprvé hlavu státu zvolí sami, dříve to dělal parlament. Vítěz nahradí Václava Klause.

Hradní adepti se budou ukazovat v televizi. ČT začíná vysílat spoty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentští kandidáti Miloš Zeman, Karel Schwarzenberg a Jiří Dienstbier

Česká televize uvádí, že kandidáti na funkci prezidenta České republiky mají ze zákona vyhrazeno pět hodin bezplatně poskytnutého vysílacího času. Vyhrazený čas si nominovaní rozdělí rovným dílem. Pořady kandidátů budou nasazovány v jednotlivých dnech v pořadí, které bude určeno losem.

Spoty pak bude televize vysílat i před případným druhým kolem voleb, postupující kandidáti budou mít jednu hodinu bezplatného vysílacího času, informovala televize.

Rozhlasové spoty začne vysílat také Český rozhlas, a to od 2. ledna. Na rozhlasových vlnách budou minutové spoty ke slyšení na čtyřech okruzích, a to na Radiožurnálu, na Dvojce, na Vltavě a na síti regionálních stanic.

První kolo voleb je naplánováno na 11. a 12. ledna. Jeden z nezaregistrovaných kandidátů Tomio Okamura však podal stížnost k Ústavnímu soudu, požaduje zrušení části ústavy i prováděcího zákona k přímé volbě. Mezi možnými variantami soudního verdiktu je i odklad voleb, což je v pravomoci Ústavního soudu. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…