Hyeny! Martin Konvička se naštval kvůli Hanče a Tonče a vydal třeskuté prohlášení

31.03.2015 10:27

Jeden z nejznámějších českých bojovníků proti islamismu Martin Konvička se prý nechtěl vyjadřovat ke kauze ze zajetí vyrvaných českých dívek, známých především facebookové veřejnosti jako „Hanka a Tonča“. Jenže způsob, jakým se o jejich návratu začalo psát, jej prý přinutil mlčení prolomit.

Hyeny! Martin Konvička se naštval kvůli Hanče a Tonče a vydal třeskuté prohlášení
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Martin Konvička z iniciativy Islám v ČR nechceme v pořadu Hyde park

Odkazuje na text na serveru a2larm.cz, který se pod názvem „Vítejte doma“ pouští zostra do těch, kteří prý dívkám připravili „opravdu nečekané přivítání“. Následně vytahuje dva komentáře z internetových diskusí, z nichž jeden doporučuje „sluníčkářky prohrábnout, zda nejsou musláckou spojkou“ a druhý se obává, že za nimi brzy dorazí jejich pákistánští manželé a stanou se díky nim občany ČR.

Autor článku Radovan Bartošek studující na Filosofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně píše, že takoví „humanisté 21. století“, jak diskutéry posměšně nazval, určitě budou sympatizovat s Konvičkovým hnutím „Islám v ČR nechceme“. To dovozuje například z toho, že lidé od Konvičky také označují své odpůrce jako „sluníčkáře“.

Celý článek si přečtěte ZDE

Následuje Bartoškova posměšná rekapitulace programu Konvičkova hnutí. Islám prý záměrně vyčleňuje z množiny náboženství a vykládá, že je to ideologie, protože nikdo neví, co „ideologie“ znamená, ale zní to tajemně a nebezpečně. „Na islámu je nejhorší to, že ohrožuje naši svobodu. Je totiž založen na tezích třináct století mrtvého pedofila,“ pokračuje v popisu světa očima islamofoba.

„Sluníčkáři“ jsou potom prý západní „pátou kolonou“ této ideologie toužící ovládnout celý svět. Tam prý řadí všechny, kdo věří ve svobodu vyznání. Místy to prý vypadá, že právě tato „sluníčka“ jsou největším nepřítelem.

„Oni ti muslové z Islámského státu a al-Káidy jsou vlastně takoví čestní nepřátelé: hrají za opačný tým, ale podle pravidel, jakých se snažíme držet i my. Kdo to všechno doopravdy kazí, jsou sluníčka, která se pokoušejí pravidla hry zpochybňovat – a to se tedy ve slušné společnosti nedělá! Místo toho, aby nám proti nepřátelům pomáhala všemi prostředky, pořád melou něco o rovnosti a svobodě – a s takovou to přece NÁŠ tým nutně projede,“ zakončil svůj výklad.

A to už bylo na docenta Konvičku, hlavní tvář vysmívaného hnutí Islám v ČR nechceme, příliš. Studujícího filosofa Bartoška a jemu podobné zařadil mezi hyeny, které okamžitě zneužívají případ obou slečen k útoku na tuzemské odpůrce islámu a ještě tak činí naprosto šíleným oslím můstkem.

Ke kauze „Hanka a Tonča“ tedy Martin Konvička vydal jednoznačné prohlášení: „Jsem strašně rád, že jsou doma. A přeji jim vše nelepší, včetně návratu do normálního života.“

Trvá však na tom, že to, co oběma ublížilo, byl islám. „Ne nějací "zločinci", "únosci", nebo Abdul ben Karim. "Islám" v tom smyslu, jako třeba italského politika Alda Mora unesly Rudé brigády, a ne nějaký Mario Moretti,“ vysvětluje.

Teď se prý upřímně obává, aby se tyto dívky nestaly figurkami ve hrách hyen, které budou jejich případu chtít využít ke svému prospěchu.

Co přesně napsal na Facebook Martin Konvička:

Ještě včera jsem upřímně doufal, že se k případu H + T pár týdnů nevyjádřím - je tam příliš mnoho zatím nejasných věcí, ve kterých je třeba si nejdřív udělat jasno.

Jenže HYENY, a to říkám s plným vědomím toho, co říkám, už začaly ... a mimo jiné, tímhle šíleným oslím můstkem, ZNEUŽÍVAJÍ případ těch dvou slečen k útokům na tuzemské odpůrce islámu.

A tak prohlášení:

1. Jsem strašně rád, že jsou doma. A přeji jim vše nelepší, včetně návratu do normálního života, k rodině, milovaným lidem, přátelům, škole...
2. To, co jim ublížilo, je islám. Ne nějací "zločinci", "únosci", nebo Abdul ben Karim. "Islám" v tom smyslu, jako třeba italského politika Alda Mora unesly Rudé brigády, a ne nějaký Mario Moretti.
3. Teď se upřímně bojím, aby se se nestaly figurkami ve hrách takových hyen, jako je autor zde postovaného článku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…